Otomatik kayar bahçe kapısına uzaktan kumanda ilavesi

Sensör ne için?Engel gördüğünde kapının kapanmamasi icinmi?Yoksa limit switchlerin yerine mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
30727253_10208973153926004_5792586030922072064_n-jpg.45098


Bu buton kutusundan panoya kaç kablo geliyor? 3 mü? 4 mü? daha farklı mı?

Biraz geç oldu.Kusura bakmayın.Bu akşam iş çıkışı baktım 4 kablo var şalter kutusuna giden.
 
bahçe ileri geri kumanda.jpg
bahçe ileri geri.jpg
Bahçe kapısına araba kilit kumanda devresini uyguladım .Kumandanın kilit açma ve kapama tuşları ile çıkış röleleri ile tetikletip kapıyı mühürlemeli ileri geri yaptırabiliyorum. Fakat kapının yanındaki duvardaki butonlardan tetiklediğimde yine mühürlemeli açılıyor ve kapanıyor .Halbuki ; duvardaki butonlardan mühürlemenin devreye girmesini istemiyorum , .Fikirleri olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Duvarda kullandığınız butonlara ilave olarak 1 NC kontak ekleyin eğer butonlar kontak eklemeye uyumlu değilse, çift yollu (1 NO - 1 NC ) buton kullanarak, bağlantı değişikliğini aşağıda ki gibi yapın.


11.jpg
 
Bft marka mitto kumanda ve uyumlu kontrol board satın al. Ek güvenlik donanımlarını da destekler, piyasanın en kaliteli markası denebilir. İhtiyacın olan giriş ve çıkış fazlasıyla mevcut. Montajı da çok basit. Biraz masraflı olacak ama kumandayla müdahale edip butondan parmapını çeksende zamana bağlı kapanmaya devam etsin istersen kaliteli bir kontrol kartı kullanmak zorundasın.
Eğer birşeyler öğreneyim istiyorsan sana basit bir yol daha. A butonu ileri kontaktörünü mühürlesin. B butonu da geri kontaktörünü. Aynı zamanda birbirlerini NC kontağı ile durdursun. Limit swiçlerin NO kontağını da uygun kontaktörlerin enerji beslemelerine bağla. En son sistemin enerjisini tamamen kesecek bir fotosel monte et ve NC kontakları ile enerjiyi kesecek şekilde bağla.
 
Duvarda kullandığınız butonlara ilave olarak 1 NC kontak ekleyin eğer butonlar kontak eklemeye uyumlu değilse, çift yollu (1 NO - 1 NC ) buton kullanarak, bağlantı değişikliğini aşağıda ki gibi yapın.


Ekli dosyayı görüntüle 45709

Çok teşekkür ederim ...Duvarda eski sistemin butonları uygun . Yalnız duvara panodan 4 lü kablo gidiyor.Sanırsam ŞEMANIZA GÖRE 5 Lİ Kablo lazım olacak.

IMG_2433.JPG
 
Nasıl yani anlayamadım ?
Evet 5'li kablo gelecek

11 (1).jpg

Böyle olmayacak mı ?..

Tamam o zaman çok teşekkür ederim yine. pano bir uçta şalter butonlar karşı duvarda .Artık bir kablo daha sipral borunun içinden geçirmeye çalışacağım.

ilave kablo uğraşmamak için : şemada nc butonlarını ön tarfa alsak olamaz mı ?

22.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst