Otomatik kayar bahçe kapısına uzaktan kumanda ilavesi

Burada ki amaç siz duvardaki butonlara basıp elinizi çektiğinizde mühürlemenin bozulması. İlave 1 adet kablo çekmeden olmaz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
O zaman sistemde değişiklik yapıp kumanda röle kontaklarına giden fazı , çalışma zamanı kadar kapatırım . Kumanda tetiklendiği aynı anda , zaman röle devresi de tetiklenip çalışma süresi kadar kontağını kapalı tutar. Duvardan çalıştırıldığı zaman da , röle kontaklarına giden fazı açık kalacağı için mühürleme de olmaz her halde ...

11.jpg
 
Son gönderdiğiniz çizime bakarak, bahsettiğiniz çalışma şeklini anlayamadım.
Duvar dışı yerdeki butonlardan, zaman rölesinin kontağı açık durumdayken, kumanda devresini ve zaman rölesini nasıl tetikleyeceksiniz?

Zaman rölesinide dahil ederek, detaylı çizerek gönderin bakalım.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesine ihtiyaç yok. Zaten limit swich sistemi resetler. Onun yerine canlı güvenliği amacıyla fotosel gibi engel algılayıcı techizat güvenliği içinse akım koruma rölesi olmalı.
 
Zaman rölesine ihtiyaç yok. Zaten limit swich sistemi resetler. Onun yerine canlı güvenliği amacıyla fotosel gibi engel algılayıcı techizat güvenliği içinse akım koruma rölesi olmalı.

zaman rölesi limit için değil . Güvenlik istenmiyor . Daha önceden ilk kurulduğunda demir kapının yanındaki duvarın üstündeki ileri,stop,geri butonlarından mühürlemeli ,kilitlemeli ve sonlandırmalı otomatik çalışıyormuştu.İki çocuk kapı ile duvar arasında sıkışınca mühülemesiz , bastıkça çalışma sistemine dönüştürülmüş.Şimdi de araba ile giriş çıkışlarda kullanılmak üzere uzaktan kumanda yapmam istendi.Pahalı iyi kaliteli sistemleri önerdim , istenmedi. basit ve ucuz olsun diye araba kiti uyguladım.Uzaktan kumanda ile mühürlemeli otomatik çalıştı.Fakat duvardan butonlara basınca istenmeyen mühürleme devreye giriyor.Bugün uygulayacağım uzaktan kumanda kitine ; kapının çalışma süresi kadar faz kontağını kapalı tutacak gecikme devresi ile başarı sağlamayı düşünüyorum.

11 - Kopya.jpg
 
Zamanlama devresi oldu ama statik yapıp randımanlı çalışmayınca ipatal ettim.duvardaki butonların NC stop uçlarından faydalandım.Müşterinin istediği gibi oldu çalıştı çok şükür.

11 (1).jpg
 
Katılıyorum. Gerçekten pratik bir çözüm. İnşallah vaktine emeğine değer. Fakat güvenlik isteğe bağlı değil zorunludur. Butonlara basıyor olan kişinin başka bir yönden seslenen birine doğru bakarken kapının hareketli olduğu yeri görmeyecektir. Oluşacak (allah korusun) yaralanma veya can kaybında (misafir veya çocuğu, herhangi bir iş için gelen işçi vs) kazaya sebep mahkeme vs söz konusu olduğunda ilk olarak bina sahibi yöneticisi ifadesi alınır. İfadesinde (maddi manevi tazminat yükümlülüğü olunca eş dost akraba kimse dinlemez) güvenlik önlemlerini bilmediğini ve sorumlunun pano onarımı yapan kişi olduğunu söylemesi ihtmal dahilindedir. Ben soğutma sektöründe tse belgeli bir yetkili servisim. Müşteri maliyet artmasın dşye önce klima beslemesi elk hattı çekmesi için teknisyene ısrar eder. Gerekirse başka birini çağırana kadar sen yap kardeşim ücretini ödeyelim bi sorun olursa mesul benim der. Ve yangın vs durumda ilk öne atacapı kişi biz oluruz. Bizde montaj raporunda bu durumu belirtip imza alırız. Başıma gelmemiş değil. Kazazede eğer işçi ise illa ki onu bir avukat bulur ve dava açması için cazip seçeneklerle ikna eder. Eper bir misafir çocuğu ise yürek acısı dinene kadar birini cazalandırma arayışına girer. Buna benzer güvenlik yönetmeliğinden çok canım yandığından demeden geçemedim.
 
abiler kardeşler sistem halen çalışıyormuş . Kadın beni her gördüğü yerde dua ediyor :)
 
Bu kar yağışlarında sonlandırma switçi bozulup kapıyı durduramayınca , kapı raydan çıkmış zinciri koparmış . Termik sigortayıda attırmış.
 

Ekli dosyalar

  • image.jpeg
    image.jpeg
    488.6 KB · Görüntüleme: 30
  • image.jpeg
    image.jpeg
    497.5 KB · Görüntüleme: 30
  • image.jpeg
    image.jpeg
    779.8 KB · Görüntüleme: 30

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst