Otomasyon hakkında yapılmış projeler

haznedar1

Üye
Katılım
27 Mar 2010
Mesajlar
30
Puanları
1
Saygı değer arkadaşlar ben 2 yıllık üniversite öğrencisiyim.Daha ilk yılımı tamamlamaya çalışıyorum.Önümüzdeki sene grup halinde bir proje çalışması yapacağız.Bu proje hakkında az da olsa bilgi sahibi olabilmemiz kafamızda bazı değerlerin oluşması için daha önceden yapılmış otomasyon ve mekatronik,robotik gibi alanlarda yapılmış projeleri bulup sınıf ortamında ön bilgiler vereceğiz.
Ben sizlerden bana yardımcı olmanızı resim,blok şema,kullanılan motor ve sensör çeşitlerini içeren proje yardımı istiyorum.Yazılı olarak olamasa da tarifiniz üzere internetten neler yazarak bunlara ulaşabilirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
okullarda öğrencilerin hazırladığı projeler var onlardan sunum yapabilirsin hem projeye de katkısı olur (fikir olarak)
 
okullarda öğrencilerin yaptığı projeler var onlardan sunum yapabilirsin hem projeyede katkısı olur (fikir olarak)
okulların yaptığı projeleri, o kuruluşun sitesinden bakabilirisın (gösterilecek olan kuruluş)
 
Sen ne yapabılırsın ne bılıyon bence onları sorgula iş çok. mikroişlemci biliyorsan bir çok proje yapabilirsin Bizdede var proje astronomik zaman rölesi yapyoruz.(mikroişlemci ile)
 
arkadaşım ben de aynı okulda iken iki farklı dıvının karıştırlması projesini yapmıştım sende yapabilirsin maliyeti de ucuz
 
biz okulda, bir yürüyen bant üzerinden gelen iki farklı malzemeyi sensörlerle algılayıp, pnömatik silindirlerle ayırt ederek farklı kutulara dolduran bir sistem yaptık. Böyle bir sistem düşünebilirsin belki.
 
ne kadar çok tırmalarsan okadar çok öğrenirsin bence biraz uğraşmalısın kendin bir şeyleri bir araya getirmeye çalış
 
arkadaşım çok derin bir konudan bahsediyorsun. Robotik farklı, entrümantasyon farklı, elektrik farklı... Öncelikle ne yapacağına iyi karar verirsen ona göre yardımcı olunur. Örneğin otomasyonla ilgili bir kazanın veya havuzun sıcaklık kontrolünü PID ile yapabilirsin ya da ne bileyim mikroişlemcilerle ev otomasyonu veya internetten kontrol etme gibi şeyler yapabilirsin ama dediğim gibi bu konular arasında epey bir uçurum var. Öncelikle hedefini belirlersen yapacağın şeye daha kısa zamanda ulaşabilirsin. Saygılar....
 
okullarda öğrencilerin yaptığı projeler var onlardan sunum yapabilirsin hem projeyede katkısı olur (fikir olarak)
okulların yaptığı projeleri, o kuruluşun sitesinden bakabilirisın (gösterilecek olan kuruluş)

bencede böyle yapsan daha iyi olur
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,277
Mesajlar
916,389
Kullanıcılar
450,102
Son üye
amatour777

Yeni konular

Geri
Üst