Opal difüzor'lu ve cam elyaf'lı nedir ? ( armatürlerde )

Katılım
15 Ağu 2016
Mesajlar
96
Puanları
1
Yaş
32
Genelde floresanlar için yada armatürler için Opal difüzor'lu ve cam elyaf'lı denir... Bu tabirler nedir ?

Örneğin kare bir armatürün içinde ki reflektörün kare sayısının artması göz kamaştırma katsayısını düşürüyor… Buradaki reflöktör hangi kısım oluyor..
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Google dan tercüme ettir olmadı ing türkçe sözlükten karşılığına bak.
 
opal difüzör lcd ekranlarda arka aydınlatma ledlerinin görüntüde gözükmesine engel olan ışığı dağıtan eleman armatürlerde de aynı şekilde ışığı dağıtma işini yapıyor...

2-RES11272851044426.jpg


klasik floresan armatürlerine bunu takıyorlar (dı)...
bunu gördüğünde o yer senden benden yaşlı demek armatür paslı olur genelde...
 
Genelde floresanlar için yada armatürler için Opal difüzor'lu ve cam elyaf'lı denir... Bu tabirler nedir ?

Örneğin kare bir armatürün içinde ki reflektörün kare sayısının artması göz kamaştırma katsayısını düşürüyor… Buradaki reflöktör hangi kısım oluyor..

Noktasal olan ışık kaynakları (Eski flamanlı ampüller gibi) sadece difüzörsüz veya buzlu olmayan düz camdan geçerek göze ulaşırsa gözü kamaştırıp çok rahatsız eder.Flüoresan ampullerin giderek incelmesi ve yoğun ışık verebilmesi günümüzde onları da tek başlarına noktasal bir ışık kaynağı haline getirdi.Bu nedenle onların da mutlaka uygun difüzörlerle kullanılması gerekir.

Opal difüzör ve cam elyaflı difüzör tabiri tıpkı flamanlı ampüllerde cam yerine buzlu camın (opal) camın flamandan sonra kullanılmasındaki gibi flüoresanlardan sonra ışığı tam dağıtmak amaçlı armatür içinde araya konan ek parçalardır.Noktasal olmayan ışık kaynaklarında ise difüzör kullanımı çok gerekli değildir.

Kare armatürde reflektörü daha fazla bölüp,bu kare sayısının artırılması,bu karelerin iyice küçülmesi demektir.Kareler iyice küçüldüğünde küçük karelerin kendi yansıma odaları içindeki bu aşırı yansıma oranları daha küçük yansımalar şeklinde bölüneceğinden,büyük kareli olanına göre yansıma (Göz kamaştırma) katsayısı otomatik olarak azalmış olur.

Reflektör yani ışığı yansıtan kısmı ise karelerin içinde kalan parlak metalik yüzeylerdir.Öndeki buzlu (Opal) veya düz fiberglasslı,mikalı ışık dağıtıcı kısmı ise difüzörüdür.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst