omron f7

Katılım
2 Ağu 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
mrh arkadaşlar.omron f7 5.5 kw sürücüm var.açık çevrim vektör çalışıyor.sistem %80 yüke girdiğinden itibaren devirde düşme oluyor.%100 yükte 2 hz kayıp oluyor.bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sn erdem, sorunuzun cevabını zaten sounuzda vermişsiniz. açık çevrim olarak çalışan cihazlarda yüke bağlı olarak devir sayısının düşmesi normal.

sürekli aynı devir olması istenirse , sisteme enkoder bağlayarak sürücüye okutmanız ve kapalı çevrimde tork kontrolu yapmanız gerekmektedir.

tabii sürücünüz kapalı çevrim kartını destekliyorsa yapabilirsiniz.

kolay gelsin,...
 
açık çevrimde bu kadar devir düşmesi normal değil çünkü control teknik sürücülerde onu bırakın bazı türk firmaların açık çevrim çalışan cihazlarında bile 50hz e kadar 0,50 hz kayıp oluyor.ben sürücüden slip kompanzasyon kazancını arttırdım fakat
%50 yük üzerinde ciddi devir değişikliği oluyor bundan yine sonuç alamadım.omron sürücünün bu devir değişimini engellicek başka parametre varmı acaba?
 
arkadaşlar burda bahsettiginiz açık cevrim kapalı cevrim ne demek açıklarmısınız....
 
Bu problem gidermek için motor ayarlarını kontrol etmeniz gerekiyor. Sisteminiz müsatise auto-tuning yaptırabilirsiniz, bunun dışında E1 ve E2 parametrelerini kontrol etmek gerekir.
Aynı zamanda C4-01 ve C4-02 parametreleri de bahsettiğiniz sorunun çözümünde yardımcı olabilir. Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst