60 kW Asenkron Motoru UPS ile Kesintisiz Çalıştırma

Yani,110 kva olurmu diyorsunuz ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ups elektrik kesildiği an devreye giriyor .

motor elektrik kesilmeden önce zaten sebeke uzerinden çalışıyor. elektirik kesildiğinde ise ups üzerinden çalışmaya devam edecek. Motor tekrardan bi kalkış akımı çekmeyecek. dolayısıyla arada sürücü filan olmadan sizin motor çalışır.
belkide yanlış düşünüyorum,bilmiyorum.
 
Bu işi anahtar teslim çözebilecek bir arkadaş var mı istanbulda ? en azından görüşme yapabileceğimiz.
 
ups elektrik kesildiği an devreye giriyor .

motor elektrik kesilmeden önce zaten sebeke uzerinden çalışıyor. elektirik kesildiğinde ise ups üzerinden çalışmaya devam edecek. Motor tekrardan bi kalkış akımı çekmeyecek. dolayısıyla arada sürücü filan olmadan sizin motor çalışır.
belkide yanlış düşünüyorum,bilmiyorum.
Bu ancak milindeki yük nominal gücüne göre nispeten düşük olan bir sistemde söylenebilir . Yoksa nominal yüküne yakın bir yükle yüklenmiş bir asenkron motor nasıl olsa ataletiyle dönmeye devam eder , demeraj akımı da çekmez demek yük karakteristiğini bilmeden yerinde bir tespit olmaz . Ya da herhangi bir sebeple UPS devreye girmedi o zaman motor mecbur Allah ne verdiyse çekecek . Bu hususta kesinlikle üstatların söylediği gibi sürücü kullanmak kesin çözümdür . Elektrik sistemleri en kötü ihtimaller düşünülerek tasarlanırsa ki öyle olmalıdır , sonradan kimsenin başı ağrımaz.
 
Var çözecek bir çok firma var ama sonra reklam oluyor. Size konuşma mesajı olarak fikir alabileceğiniz bir firma göndereceğim.

Bir fabrikaya 2 adet 160 KVA hesaplayıp istedim. Devreye almaya geldiler 1 UPS ile 3 makine çalıştı. Diğer UPS 1 makineyi taşıyamadı. (Ben 2 makine bağlarız diye bekliyordum). UPS firması bazı ayarları değiştirerek bir süre sınırları zorlayıp UPS nin çalışmasını sağladı bu süre içinde 250 KVA bir UPS imal edip gelip taktılar. Yine de 1 makine çalışabildi... 250 KVA lık UPS yi dahi zorlayan makinede 4 adet 15 kW hidrolik motoru var hepsi ayni anda devreye giriyor.

Kısaca anlatmaya çalıştığım endüstriyel uygulamalarda UPS için makine karakteristiği çok önemli.
 
Arkadaşlar makine mühendisiyim. yeni mezunum. malesef bu konularda çok bilgim yok ancak acil çözmem gereken bir sıkıntım var. 60 kw asenkrın bir motorumuz var. İşyerimde hiç durmaması gerektiği halde bir türlü düzgün işletemedik. elektrik kesintilerinde duruyor. jeneratör devreye girene kadar idare etsin diye UPS alınmış ve soft starter ile bağlanmış. Ancak burada 2 tane sıkıntım var:
1) Jeneratör 10 saniyede devreye giriyor. bu sırada UPS den direk besleme neden olmuyor. Motor büyük diye mi? soft starter koymuşlar şart mı emin olamadım çünkü arıza verip duruyor. ayarını mı becerememişler anlamadım. Alternatif bir şey olamaz mı devreye girmiyor çünkü. Bunun sebebini bilmiyorum.
2) elektrik mühendisi arkadaşa sordum. Hiç durmaması için devir bilgisi gerekiyorsa buna enkoder bağlayalım veya enkoder + sürücü ile kumanda verelim dedim. Mümkün değil diyor. Bir çok şey anlattı. Kuantum fiziğine kadar indi hepsi saçma geldi.
Çözebilen varsa ulaşsın buradan yada mailden acil çözüm gerekiyor.
ozdemirhalil [at] gmail.com
Merhabalar şebekeden beslenen motor enerji kesilirse UPS enerjisine bir kontaktörle aktarırsan daha düşük UPS gücü ile işi hallederin yinede UPS in gücü en az tahmini 100kva olmalıdır birde fazları doğru balamak gerek kolay gelsin.
 
UPS onlınemi seçilmiş, bakarmısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst