Og beslemeden alınan referans ile ag kompanzasyon çalıştırılırmı?

Sayın Msamilçelik,

Tam olarak aradığım buydu çok teşekkürler. Bunun için ayrı bir RGK rölesimi kullanmak gerekir yoksa benim kullandığım circutor marka röle de bu işlemi yaparmı?

Hayır yapamaz, eğerki akımınız dengeli ise bunun için ABB RVC 12 veya RVT 12 MODELİNE YERLİ OLSUN DERSEN ENTES İN bir modeli var :D
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Grup Ar-Ge'nin de bu konu ile ilgili bir çözümü var. İncelemenizi tavsiye ederim.
Link: Smart SVC - 12C3L/OG

AG de,faz sırası nasıl tesbit edilmektedir ?

Sn Fahri Yetiş, Grup AR-GE ürününde (SMART SVC) faz sırası cihaz tarafından uyarı yapılarak tespit ediliyor.(L1-L3 ters gibi).Şayet rölede böyle bir özellik yoksa ; OG'den referans için kullanılacak akım trafolarını, OG buşingler açılarak ( og kablolarına akım trafoları takılmak suretiyle) yapılırsa faz sırası takibi kolay olacaktır.OG-AG buşingleri bu doneyi bize verecektir.Son yaptığımız uygulamayı böyle yaptık.GRUP AR-GE ürünü( SVC) kullandık ve sonuç gerçekten güzel oldu...
 
Bizim faz sırası tespit yöntemimiz de oldukça basit, cihaz üzerinde her fazın akım trafosunu dolaştırarak o faza ait düzeltmeye bakıp uygun fazda bırkıyoruz. Akım değerini akım trafosu yakınında farklı bir bilgiye çevirdiğimizden çok uzun mesafelere taşımak mümkün, değilse zaten çok düşük olan akım değeri cihaz ile pano arasındaki mesafeden dolayı hatalı düzeltme olasılığını artırır. İlave olarak akım bilgisini sayaca kalibre ederek çok daha uzun mesafelerde hassas ayar imkanımız oluyor.
 
Kullanılacak akım trafoları ile alakalı önerebileceğiniz bir model varmıdır.
Ben bunları 3300V'ta kullanacağım ve ayrıca akım trafosu ve röle arası kablo taşıma mesafesi max. ne kadar olabilir.
Bir şey daha sormak istiyorum akım trafolarının kabloya üstten geçen kelepçeli modelleri varmıdır?
 
Sn wegabond,

Kullandığımımız Akım trafoları XLPE kabloya geçecek şekilde troid tarzı(baraya uygulanamaz).Grup arge'nin özel ürünü.

Kablo mesafesi;biz, 50 metre olarak kullandık problem yok.Açılır çene akım trafosu, bildiğim kadarıyla yok.Enazından ülkemizde yok.

Bahsettiğim akım trafolarını OG buşinglerinden XLPE kablolarını çıkararak takmanız son derece basit ve pratik çözüm.Hatırlatmakta

fayda var; kullanacağınız R.G.K.R ... OG Akım referanslı olacak standart R.G.K.R ile olmaz.selametle
 
og tarafından yapılacak bir ölçüme göre ag den yapılan kompanzasyon sadece transformatörün primer/sekonder sargılarından kaynaklı ind. reaktif enerjiyi kmpanze eder, hepsi bu.
onuda sabir grupla yapmak mümkün.
 
Sn Acenersis siz hiç düşük yük yüzdesi ve yüksek trafo gücüne sahip işletmelerle çalışmanız olmamış belli ki.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst