npn pnp sensör nasıl ayırt ediliyor?

hansandersen ' Alıntı:
sayın Exotic81,

güzel Açıklamalar Yapmışsınız.ama Bu Açıklamalar 2 Wire Proximity Sensörlerin Npn Ya Da Pnp Olabileceği Gerçeğini Değiştirmiyor.sonuçta Siz Sensörün Içinde Normal Bir Anahtar Kullanmıyorsunuz.bu Sensörler Solid State Teknoljisiyle üretilmiş Anahtarlardır.

sayın Erolgke Nin Gönderdiği şemalara Bakarsanız.2 Wire Sensörlerde Kullanılan Transistörün Tetiklenmesini Sağlayanın Base Ucundaki Elektron Artışından Kaynaklandığını Anlayabilirsiniz.

gönderdiğim şemada Detaylı Bilgileri Görebilirsiniz.
beyz Ucundakİ Elektron ArtiŞi Mi? :)
beyz Ucu Neresİ GÖsterİrmİsİnİz? Bu Bİr SensÖr Resmİ...transİstÖr DeĞİl...
pnp Normalde AÇik İle Npn Normalde AÇik Nasil BaĞlanmiŞ? LÜtfen Buna Dİkkat Edİnİz...

ufak Kutucuk Varya... O Bİr YÜk. Bu Bİr RÖlede Olur Basİt Bİr Lambada...yÜkÜ Pnp BaĞlantida Nereye BaĞlamiŞ? Dİkkat Edİn Lutfen...
Dİrek Olarak YÜk Eksİye BaĞli... SensÖr GÖrdÜĞÜ Zaman YÜke Arti Gelİyor. Arti GeldİĞİne GÖre Sİstem Pnp BaĞlidir...
npn BaĞlantida Tam Tersİ BaĞlanmiŞ...

sayın Erolgke ArkadaŞimizin GÖnerdİĞİ Resİm Bİr SensÖrÜn BaĞlanti UÇlarini GÖsteren Resİmdİr...
emİter,beyz, KollektÖr Ucu Neresİ Ben GÖremedİm...

3 Tellİ SensÖrler Pnp-npn Dİye Ayrilir... (+), (-) Ve Bİrde ÇikiŞ Ucu Vardir.
2 Tellİ SensÖrde ÇikiŞ Ucu Varmidir? Varsa Neresİdİr GÖsterİr Mİsİnİz?
yÜkÜnÜzÜ Herhangİ Bİr Uca BaĞlarsiniz... SensÖr Algilama YaptiĞi Zaman Elektrİk Devresİnİ Tamamlar Ve İletİm SaĞlanmiŞ Olur...

aslinda Bunu Anlamanin En İyİ Yolu Elİnİze 2 Tellİ Bİr SensÖr Alip BaĞlamaktir...
aslinda Çok Basİt Ama...
bu Pnp Npn Olayi Çok BÜyÜtÜlÜyor...
 
Arkadaşım verilen bilgilerden birşey anlamıyorsan.2 telli Npn ve PnP sensörlerini üreten 10 larca firma var.Arayıp bilgi alabilirsin.

Resmi inceleyin.Sensörün içinde ne var öğrenin.
 

Ekli dosyalar

  • adsız1.JPG
    adsız1.JPG
    22.9 KB · Görüntüleme: 469
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslinda Bu Durum TÜrkİye'dekİ Teknİk Eleman YetersİzlİĞİnİ İspatlayan Bİr Durum...
baktin Olmuyor YurtdiŞindan Teknİk Destek Al...
bu Kadar Basİt Bİr Konuyu Bu Kadar Uzun SÜre KonuŞmak Çok SaÇma...

herkes BİldİĞİ Kadarini Yapsin...
zaten Herkes ElektrİĞİn MantiĞini ÇÖzerse Bu İŞe GÖnÜl Veren, İŞİnİ DoĞru Yapanlar AÇ Kalir...
 
EXOTİC arkadasıma katılıyorum.
 
ben katılmıyorum.Türkiye'de bir teknik eleman yetersizliği oluşum nedenleri de bu düşünce.Herkes elektrik mantığını anlayıp da diğer bilenleri aç bırakmasın düşüncesi.Paylaşmak yerine yıllarca aynı bilgilerle yaşayarak ve bildiklerimizle başkalarına yardımcı olmayarak nasıl bir gelecekle karşılaşacaksak merak ediyorum.Bilinmeyen her konu bilinmediği sürece basitte olsa zor görünür.Burası bir paylaşım forumu ve istemeyen insanlar bilgilerini paylaşmazlar.Herkese iyi çalışmalar.Bilmediğinden korkmadan soran sorma cesareti gösteren insanlara da saygılar.
 
Teknik eleman yetersizliğinden değil,milletimizin teknik elemanlara değer vermeyişinden.
 
keşke yazmasaydım illet işi gücü bıraktı hakaret ediyo sanki okulda sensörleri öğetiyorlar bunlar dışarda öğrenilir herkes elektrik işini yapmamalıymış saçma sapan yazı bunlar millet doğarken öğreniyo sanki exotic arkadaş resmen türk teknisyenlere hakaret ediyo yok yurt dışından eleman getittir diye böle yazı olmaz
 
Selam;

Ben uslubuna gore soru soran insanlari severim. Herkes herzaman netede giremez, internet kafe kullanicilarida formu takip ediyorlar, akilli basli bi insan (acik ve net bir sekilde) sorusunu sorar ertesi gunde yine bi internet cafeden (evinde interneti yok ise) cevap yazilmis mi diye bakabilir.
Edebi ile soru soran arkadas benim gozumde tabiri caizse bir numaradir, ve ogrenme istegi sayesinde, meraki sayesinde kendini gelistirebilir,kisa zamanda uzun yol katedebilir mesleki olarak. Amacimiz meslegimize sahip cikmak! bilgilerimizi tazelemek ve paylasmak uzerine bu formu kullaniyoruz, bildigimiz zaman yardim ediyoruz, bilmedigimiz zaman gelen cevaplari okuyup demek boyle oluyormus deyip konu hakkinda bir fikir elde ediyoruz ogreniyoruz.

PNP ve NPN sensor ler arasindaki farki lise stajimda ogrenmistim Lever de, isim geregi otomasyon ile fazla aram yok, yazilanlar sayesinde eski bilgilerimi tekrar gozden gecirmis oldum.


Ben 'kalesokak19' arkadasa medeni cesareti ile sorusunu sordugu icin ve sabirlada msjina cevap bekledigi icin +pop veriyorum.

Bilgilerini paylasan herkese tesekkurler.

Gorusmek uzere..
 
bana paralel portdan sensör kontrollü ev lazım yardımcı olurmusunuz !!!!!
 
Uzun zamandır girmiyordum foruma. Arkadaşlar işi gücü bırakmış benim sözlerime takmıslar. Herkes bir tarafa cekmis sözleri.Aslında bu forum diger forumlardan farklıydı. Ama TV programlarındaki tartısmalar gibi olmaya basladı. Bi tartısma oldugu zaman herkesin fikri var. NPN-PNP ayrımı nerelere gelmis. Yok exotic sunu demek istemis. Teknik elemanlara deger vermıyormus. Ben teknik ögretmenim. Otomasyon sektöründe önemli bir deneyime sahibim. Bilgilerimizi burada paylasmak beni gercekten mutlu ediyordu. Meslek liselerine uyguladıkları katsayı engelinden dolayı türkiyede artık teknik eleman yetismiyor. sirketimize bile teknik personel alırken aylarca is görüsmeleri yapıyoruz. Türkiye'deki büyük kurulusların hepsinde bu sorun buyuk boyutlara ulastı.

NPN-PNP ayrımı sorusunda HANSANDERSEN arkadasımızın konuyu yanlıs bildigi halde bu kadar uzatması ve firmalardan teknik destek almamızı önermesi gereksizdi. Bende NPN-PNP ayrımının bu kadar uzatılmasını istemedim herkes bildiğini yapsın dedim. Gercek bir teknık egıtım almıs kısı bu soruyu sormaz zaten. Bilmeyen arkadaslara da anlatmamız herkesın görevidir. Belli bir bilgi birikimi olmayan insanlarında her konuyu cozmesi imkansızdır. Belli bir noktadan sonra profosyonellik ister. Temelini bilenler cabuk kavrar. Temeli sonradan almakta zordur.

Forumda belli rütbede üyeler var. Bazıları kendilerinin bilmediği birşey yokmus gibi davranıyor. Yok sana +oPP verdim. Yok populariteni yükselttim. Forum yöneticleri küfür ve konu karmasasına izin vermesinler. Mesala hangi marka iyi konusunun kapanması lazım. Herkes reklam yapıyor. Aynı adam 2-3 tane farklı nick ile konu acıyor. Bu tarz yaklasımlarla bir sey ogrenemeyiz. Bence herkesin uyeligi kabul edilmesin. Belirli bir kontrolden sonra onaylansın uyelikleri. Böylece ortada hep bir gizem oluyor. Benim bu foruma uye olması icin onerdıgım cogu arkadasım gibi bende malesef uzaklastım buradan...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst