Notebook için Voltaj Regulatörü gerekir mi?

pavukdasic

Üye
Katılım
6 Mar 2016
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba, Notebook ve benzeri cihazların adaptörleri var ve AC'yi DC'ye çeviriyorlar. Benim merak ettiğim bir konu Masaüstü bilgisayarlarda voltaj değişimini önlemek için voltaj regulatörü kullanmamız öneriliyor peki söz konusu notebook bilgisayar olursa yinede voltaj regulatörü kullanmalı mıyız?
 
Bunların güç kaynakları smps adı verilen sistemlerdir ve 160-250 vac aralığını tolere eder, gerek yok.
 
Masa üstü bilgisayarlar genelde evlerde direk şebekeye bağlı oldukları için tek siğorta görevi gören parçaları PSU 'dur. Olası dalgalanma vb durumlarında iyi ihtimalle psu zarar görerek diğer donanımları korur. Kötü ihtimalle zararı tolere edemezse diğer donanımlara da aktarabilir. Yalnız notebooklarda bu durum daha farklı. Arada adaptör ve batarya olduğu için siğorta vazifesi gören 2 telafisi hesaplı parça mevcut. İyi ihtimalle adaptör (20-30 TL) zarar görür, kötü ihtimalle batarya (50-100 TL modele göre değişir) zarara uğrar. Tabi şarj ünitesinin de arada kaynama ihtimali var ama masa üstü bir cihaza nazaran daha avantajlıdır. Kısacası imkanın var ise akım korumalı priz kullan yoksa o kadar sıkıntı etme kolay kolay zarar görmez ;)
 
laptop psu ları regülatör bulunduruyor diye düşünüyorum çünkü input ve output değerlerini incelediğimizde benim psu mesela çıkışı 19 v dc de sabit tutuyor gözüküyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,941
Son üye
niwan

Yeni konular

Geri
Üst