Network kontrollü kompanzasyon

webpoet

Üye
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
47
Merhabalar,
İnternet üzerinden kompanzasyon takibi ve kontrolünü yapan bir firma var internet adresi buradan
Adamlarla görüştüm, gprs üzerinden kontrol ettiklerini söylüyorlar. Bu şekil network etmek sağlıklımıdır ? Cihaza bir adet kontörlü hat takarsınız yeter diyorlar. Kontör biterse ne olacak veya nasıl farkına varılacak ?
Böyle bir uygulama yapan var mı ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşım çok güzel bir uygulama kontörlü hat degil yanlız o bahsedilen data hattı ben sürekli takıyorum ve bu şekilde takip ediyorum riskten kurtulmuş oluyorsun günlük veya 2 günde 1 kontrol etsen bilgisayar başından bi sorun olmaz 3 ayda birde 8 9 tl gibi bi fatura geliyor ama panonun yakınlarında yani 60 70 gibi bir mesafede internetin varsa o daha ucuz olur dahada detaylı bilgi istersen özel mesaj at yardımcı oluyum
 
Bu işi yapan birçok firma var. Kontorlü olmuyor. Sayın muhtaremmi'nin de bahsettiği gibi faturalı olup, aylık cüzi bir masrafı vardır. Yıllık server kirası bulunmaktadır. GPRS üzerinden bilgiler edinilebilmekte ve cezai tehlike olduğu zaman size haber verilmektedir.
 
Panonun bulunduğu yerde internet in varsa ve statik ıp kullanıyorlarsa ki çoğu işletmede vardır.Uzaktan takip için rölenin markası ne olursa olsun pc destekli olduktan sonra yapabilirsin
 
Sayın Faco48 dogru diyorsunuz bir çok işletmede internet mevcut fakat statik ip mevcut degil hadi o konuyuda turktelekom sayesinde çözdük fakat adsl modem ile panonun arasında maksimum 80 metreyi geçtikten sonra internet bir işe yaramıyor ki ben en fazla 70 metrede kullandım onda da sorunlar yaşadım zaten adsl nin kablo taşıma kapasitesine baktıgınız zaman en fazla 100 metre oldugunu görürsünüz ama Sayın webpoet entes rolelerde emg20 diye bir konverter var ve bilgisayara usp den baglanıyor yazılımınıda yanında veriyor kendinizde aynı fabrikada çalışıyorsanız bunu araştırmanızı tavsiye ederim
 
ewet o kompanzasyon sıstemını bız yapıyoruz hatta ornek verım adana dakı TCDD bız yaptık .... bıraz pahalı bır sıstem ama yaptırmaya deger
 
Sayın Muhrarremmi aynı şeyleri söylüyoruz.Ben herhangi bir firmada çalışmıyorum.Düz bir elektrikçiyim.Bende bir çok işlemeyi uzaktan takip ediyorum.Hepsinide telekom statik ıp ile yapıyorum. Gsm ile hiç yapmadım.
 
Bu konuda Pozitif Yazılım baya iyidir.Hatta problem yaşadığınız zaman pano başında bile yardımcı oluyorlar.
En hesaplı bağlantı ethernet modem ile yapılmakta.En fazla 150 ytl extra masraf açar başkada para vermezsiniz.Güvenli değil diye tercih edilmiyor.Ancak tedbirinizi alırsanız hiçbir problem olmaz.
Gps modem ortlama 500 tl ye geliyor ve her ay 5-9 tl data bağlantı ücreti var.Ancak tedbir alma problemi yok güvenlik ile ilgili.
Aynı ortamdan haberleşme yapıcaksanız 800 mt ye kadar ekranlı cat-5 ile rs 485 usb konvertör kullanabilirsiniz.En ucuz ve güvenli yöntem.

Seçim size kalmış.Daha da extra haberleşme şekilleri var fazla ayrıntıya girmek istemiyorum araştırarak bulabilirsiniz.
En ucuz uzaktan haberleşmeyi 485 konvertör ile cihaza bağlanarak yaparsınız.Nasıl mı?485 konvertör ü her gün açık bir bilgisayara bağlayın.Yazılımı bilgisayara kurun ve windowsun açılışına ekleyin.Sonra programı açın ve kendi e-mail hesabınızı ve mail alma zamanını cihaza girin.(bilgisayarda outlook express olmak zorunda e-mail için)Diğer ayarlarıda yaparak yazılıma bağlanın.
Bu yaptıklarımız sayesinde artık yazılım bize belirlediğimiz zaman aralıklarında düzenli email atıcaktır.Bu şekilde sisteme müdahele edemeyiz ancak sorunun ne olduğunu görüp ona göre tedbirimizi alıp sorun olan işletmeye gitmemizi sağlar.
Yada en güzeli hergün düzenli bize sayaç değerlerini göndermesi için bile kullanabiliriz yazılımı.
İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst