Nemlendirme sistemi

Katılım
12 Mar 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
S.a en başından bir sistem yapmak istiyorum fakat hangi adımları izlemem gerektiğini tam bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

1-Elimde 5 adet nem sensörüm var 220AC

2-1 Adet Basınç pompası var 380V

3-5 Adet nemlendirme fanı var 2A 450W

4-5 Adet Selenoid Valf var 220AC

Sistem öncelikle çalışma mantığı şu şekilde sensör 1 devreye girdiğinde valf 1 i çekecek ve pompa çalışacak, aynı anda sensör 4 devreye girdi ve sensör 1 kapatma emri verdi fakat sensör 4 devrede olduğu için kapatmayacak. Ve tüm devre üzerinde sensörler görmezken pompa çalışmayacak.(Hangi sensör devreye girerse çalışacak diğeri devreye girmezse pompa kapanacak). Tesisatta Faz sırası rolesi ve termik mutlaka olacak. Bu sistem üzerinde kullanmam gereken malzemelerin teknik özellikleri ile birlikte çizim haline getirmem ve elektrik işinden az anlayan biri için bağlantı şemasının kolaylığı açısından yardıma ihtiyacım var. Eğer bu konuda yardımcı olabilecek çizimi mail yolu ile ulaştırabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

Mail : ******@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Malzemeyi eksik almışsın ... Sensör tamam ,fan vs. tamam ama ne ile ölçüm yapacaksın...Bir nem kontrol cihazı almalısın... Çok hassas istersen PID kontrol - Motor hız kontrol sistemi ile... +- 2-3 puan Nem fark etmez dersen On-Off kontrollu bir kontrol cihazı alman gerekir...
 
Sn. Bartenstein;
Sistemin kendi açınızdan bazı detaylarını yazmışsınız ama bazı kısımlarıda eksik.Bu haliyle şöyle kaba taslak şu sıralamada gerçekleştirilebilinir.
1.Elinizdeki nem sensörleri bi röle şeklinde herhalde set değerleri üzerinden veriliyor.Bunlar ayrı beş koldan kendi fanlarına ve burdanda selenoidlere gelecek.Aralarına bi kilitleme yapmak isterseniz hepsi için ayrı kilitleme rölesi kullanmanız gerekli.Sonra hangi sensör rölesi çekmişse onun selenoidide çekecek ve fanı çalışacak sonra basınç pompası çalışacak.Ama öncelik sırası verdiğinizde bunun için ayrıca bir kontrol ünitesi gerekli.Böyle bir küçük kontrol ünitesi kullandığınızda iç kilitlemeleri ve zamanlama kısımlarınıda kullanabilirsiniz.
Logo ve Zelio gibi küçük kontrol üniteleriyle bunlar yapılabilir.
Kolaygelsin.
 
Bu sistemi nerede kullanmak için
istiyorsun.Hassasiyeti ne olacak?
 
Malzemeyi eksik almışsın ... Sensör tamam ,fan vs. tamam ama ne ile ölçüm yapacaksın...Bir nem kontrol cihazı almalısın... Çok hassas istersen PID kontrol - Motor hız kontrol sistemi ile... +- 2-3 puan Nem fark etmez dersen On-Off kontrollu bir kontrol cihazı alman gerekir...

ölçüme ne gerek var .anladığım kadarı ile arkadaş 1 pompa ile ,4 ayrı alana, nemlendirme işi yapmak için kontrol şeması istiyor. zaten kullandığı nem kotrol cihazı higrostad denilen mekanik çalışan bir cihaz .eğer arzu edilirse her alana mekanik olarak gösteren higrometre konulabilir.
istediğin şemayı bilgisayar ortamında çizemem.çünkü programım yok fakat,elle çizip tarayıcımdan taratıpı göndermeye çalışırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst