Neden mikrodenetleyicinin topraklama bacağı eksiye bağlanıyor?

dert36

Üye
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
102
Puanları
1
Merhaba. Ben internette mikrodenetleyici derslerine bakıyordum. Proteus'ta mikrodenetleyicinin topraklama ucu pilin eksi tarafına bağlanıyor. Ben bu kısmı anlamadım. Enerjinin verildiği kısım eksi değil miydi? elektronlar eksi tarafta değil miydi? Neden proteus'ta topraklama bacağı eksiye bağlanıyor? Gerçek bir devre yapınca mikrodenetleyicinin topraklama bacağı nereye bağlanır? Yine eksiye mi bağlanır? Bu çelişkiyi bir türlü anlamadım. Hem elektronların eksi kısımda olduğu söyleniyor hem de eksi topraklama olarak kullanılıyor. Lütfen açıklayabilir misiniz?
 
öncelikle merhaba

* elektron akışı - den + ya doğrudur. Fakat elektrik akımı + dan - ye akar. Bu yüzden enerji + hattan verilir çünkü - hatta elektrik yoktur.

* şase,ground (gnd) toprak, - eksi aynı şeydir. Ground dan kastım elektrik tesislerindeki topraklama değil ekektronikte eksi kelimesi yerine kullanılan toprak terimidir.

* pic bağlantısında vcc, vdd aynı anlamda + beslemeyi ifade eder vss, vee de - yani sizin sorunuzda toprakı ifade eder.

 
Arkadaşa katılıyorum, gnd simgesi şase anlamında kullaılır ve portatif/mobil cihazlar olarak düşünülüp tasarlanır böyle bi cihazda da şase, toprak beslemenin negatif ucudur. Elektrik ve elektronik alanında simgeler aynı olsa da çizen kişiler karıştırabilir farklılık önemsz gelebilir, Güç ve sinyal topraklama şekilleri farklıdır daha çok şema inceleyin kendinizi geliştirin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst