Neden Bir İnsan Cumartesi Sabahı Erkenden Uyanır?

Herkesin kafasında memur yatar, hiç bişey yapmaz sanısı oluşmuş. Artık 1970 lerde değiliz, şartlar değişiyor kafa değişmiyor. Levent Kırcanın yaptığı memur parodileri artık geçerliliğini yitirdi. Çünkü o küçük gördüğü memurlardan çok daha kötü ücret ve şartlara çalışan bir çok insan mevcut. Toplum esnaflıktan maaşlı hale geliyor. Eskiden memura zam verilirdi asgari ücreti yakalaması için, şimdi en düşük memur maaşı asgari ücretin iki katı!!!! En basit avrupa birliğinden bürokratlar geliyor. Kapalı çarşıda bir esnaf bişeyler satmaya çalışıyor bunlara, adamlar almayınca, arkasından tv kamerasını görüp " bunlar zaten memur, nasıl alabilirler ki diyor" :) o memur diye aşağaladı adamların aldığı ücreti o esnafın kazanmı şansı nerdeyse yok, onu geçtim memurlar bu kadar kötüde senin o dükkanda çalıştırdığın adamlar memurdan daha iyi bir standarta mı sahipler????

Mardahan arkadaşım, yine öğretmenlerle ilgili bir haber vereyim,öğretmenlere yeni öğretim yılına hazırlık ödeneği 570 lira 19 eylülden itibaren ödenmeye başlanacak. Bugün ayın 15 i maaşlar alındı, 5 gün sonra bir 570 lira daha verilecek. Artık öğretmenlilerimiz hazırlıklarını tamamlar.:)) son 3 aydır yazın sıcağında hazırlanmak yetmemiş olmalı !!!!!
 
Şu öğretmenler gerektiğinden fazla maaş alıyor zaten. Heleki lise öğretmenleri
 
şu cuma akşamı mesai sonu yaklaşırken, herkese iyi tatiller iyi haftasonları...;)

Cuma Akşamı Mesai Sonu Yaklaşırken [EKSİSOZLUKTEN ALINTI]


cuma akşamı mesayi sonu yaklaşırken
cokta *ikimde hafta sonu calışırken
cuma, cumartesi, pazar, benim için fark etmiyor
istifayı yazıp patronun *ötüne sokasım geliyor.

sabah sekiz, akşam sekiz haftada yedi gün
insanız bizde mına koyim görmeyelim mi bir gün
müdür ordan sordukca "ktt bitti mi işler ?"
domal*** masaya acımadan değdi*** geliyor.

günler copy-paste geçiyor bu nasıl iş
mühendise okulda, işte haram *ikiş
saat altıda evine giden insan evladını gördükçe
çalışma bakanlığının önünde kendimi yakasım geliyor.
***
hafta sonu planlarının havalarda uçuştuğu anlardır. insanın içini bir huzur kaplar.
***
bir önceki haftasonunun calisarak gecirildigi durumlarda insanin dizlerini titreten saatlerdir. bir an önce mesai bitse de kendimi eve atsam, cumartesi öğlene kadar uyusam dedirtir insana.
***
istanbul'da yaşayanlar için, haftasonunun gelmesinden dolayı duyulan sevinçle cuma akşamı trafiği kaygısının birbirini nötrlediği hislerin yaşandığı anlardır
***
iş hayatında cumartesi çalışmak nedir uzun zamandır bilmediğim için cuma akşamları benim için hayatımın en önemli günlerinden biri olmuştur. zira freeday günü de kabul edilen bu gün rahatça giyinebildiğimizden güzel bir günün başlangı gibi görünür. lakin cuma günleri yapabildiğiniz tek şey mesai bitiminin gelmesini beklemektir. cuma akşamı hiçbir aktiviteniz olmasa bile bu kafanızda her zaman yerleşmiş bir olgudur. en kolay işlerinizi cuma gününe bırakırsınız, öğle aralarını uzun tutarsınız, çay molalarını da keza öyle. zaten saat dörde doğru gözler monitörün sağ alt köşesine sürekli olarak bakmaktan artık otamatik olarak ileriki saatler de de sağ alt köşeye kayar. evet mesai bitimine bir iki saat den az kalmıştır. işiniz çok olsa bile, bunları pazartesiye kayıyır, işlerinizi yaparmış gibi yaparsınız. saat tam mesai bitimine geldiğinde ise apar topar cüzdanı telefonu alarak servisinize koşarsınız. işte bu an sanki hiçbir zaman bitmeyecekmiş gibidir. ancak cumartesi akşamı, artık cuma mesai bitimine doğru pazartesi gününe attığınız önemli işleri düşünür, çıldırırsınız. hey gidi hey.
***
hele bir de bayram tatilinden önceki cumaysa yeme de yaninda yat şeklinde bir süreçtir. artık ufak ufak hareketlenmeler başlamıştır. elinizde acil bir iş yoksa abuk subuk vakit geçirici şeyler yapmaya başlarsınız. ofiste çiçek varsa onu sularsınız, kahve makinasına gider başında insanlarla geyik yaparsınız. tatilin içindeyken yaşadığınız duygudan çok daha güzel zamanlardır bu anlar
***
artık cumartesileride çalışmak zorunda olduğumdan dolayı eskisi gibi heyecan vermeyen hisdir.

8 yıl boyunca cumartesi ve pazar çalışmadığım düşünülürse bunca yıldan sonra insana nasıl koyar bu tahmin edin artık. önceleri ne güzelmiş meğerse, cuma günü daha sabahdan başlardı heyecan ve neşe ilkokul çocukları gibi. o gün daha bir keyifli geçerdi. haftasonunun planları yapılı, iki gün iş ortamından uzaklaşmanın verdiği keyif ve rahatlama hiss içinde geçerdi.

saat 16:00'dan sonra keyif hali maksimuma çıkardı,hatta patronların olmadığı cuma günlerinde msn ve ekşi sözlük kombinasyonu ile keyifler tavan yapardı, hatta patronlar şehir dışına gitmiş iseler köşedeki tekelden ikişer efes dark alınır ve nirvana'ya ulaşılırdı.

artık maalesef cumartesileri de çalışıyorum ve o gün işe gelirken küfrederek geliyorum. ne için yaşıyoruz ki aslında biz ? hayat üç günlük değil mi ? şu kısacık ömrümüzü imkanlarımız el verdiğince keyif ve rahatlık içinde geçirmek çok mu bizlere ?
***
 
Son düzenleme:
cumartesi geç uyanmakmı hmmm. kesin memursun . biz kapitalizm canavarının eline düştüğümüzden beri cumartesi görmedik .
bütün yaz sadece 1 pazar tatil yapabildiğim zamanlar oldu..yıllardır c tesi çalışıyoruz . cmartesi geç kalkmak tatil yapmak nasıl bişeydiki ??
 
Daha memur değilim, inşallah olacağım ;) Daha kariyerim başında devleti istemem yada özel sektörün bana cazip gelmemesinin sebeplerinden biri cumartesi çalışma olmasıdır.

Özel sektör bana niye cazip gelmiyor desem, öncelikle benim kendi yaşam isteklerim ile türkiyedeki özel sektörün sunduğu şartlar bana uymadığı içindir. Öncelikle benim iş hayatı anlayışım, özel hayatıma müdahale etmeyen **önce ben sonra iştir***. Şu anki özel sektör bunu sağlamaktan çok uzaktır. Kişisel olarak ben çalışma ortamımın düzenli ve temiz olmasını isterim, kir pas içinde, çamur toz toprak gürültünün karıştığı şantiye, fabrika gibi yerlerde çalışmak istemem. Fakat özellikle türkiyedeki mühendislik anlayışı bir nevi amelelik olduğu için nerdeyse özelde bu imkanları bulmak çok zordur. İkincisi, giriş çıkış saatlerim düzenli ve çalışma sürem medeni dünyada ihtiyaçlarımı karşılayacak düzeyde olmalıdır. Oysa özel sektör ve mesai kaçınılmaz ikilidir. Üçüncüsü maaşım ve sigortam yatacak mı düzgün ödenecek mi gibi konularla uğraşmak ve düşünmek istemememdir. Dördüncüsü iş garantisi, emeklilik yaşı 65 olduktan sonra özel sektörde 30 yaş sınırı varken önemli bir unsur oldu. Beşincisi cumartesi tatili, özel sektörde özellikle mühendislerde çok zayıf ihtimal cumartesi tatili vardır, olsa bile o firmada ne kadar çalışacan eninde sonunda haftasonu çalışman gerekecek. Altıncısı resmi tatiller, en nefret ettiğim şeylerin başında gelir resmi tatilde çalışmak, ailem ile o günü yaşamama engeldir. Resmi tatili yaşamayan toplumlarda yavaş yavaş o devletin temelide çürür, üstelik belki haftasonuna yakın bir resmi tatil şöyle küçük bir 3 günlük dinlenme fırsatıda verir. Özel sektörde cumartesi çalışan firmalar resmi tatillerde çalışır. Yedincisi yıllık izinler, yıllık izini kullanmak özelde suç. Nerdeyse sen istemesen üzerine yatacaklar. 1 hafta oda memlekete gitmeye anca, şanslılar içinse 2 hafta oda taksit taksit kullanabilirsin. Devlette ise yeni girersem 4 hafta, mazeretle birlikte 6 hafta, 10 yıl sonra 6 hafta mazeretle 8 hafta. Kıyaslamak bile imkansız.

Ah şimdi derseniz devlette alacağın ücret belli, yapacağın iş seni tatmin etmez, bir ömür aynı ücrete aynı işi yapabilirsin gibi şeyler. İyi hoş belki dedikleriniz doğru yaptığım iş beni tatmin etmeyebilirde, özelde garantisi var mı? Kaç kişi yaptığı işten memnun ki. Hem devletteki ücretler benim için cazip ve yeterli. Sanki özel çok paralar veriyor. Babalarımız kaç paraya çalıştıda devletin şu an verdiklerini beğenmiyoruz, üstelik memur ücretleri son yıllarda özel sektörün ortamasınıda geçti. Yani öyle bir hava var ki, özelde çalışan mühendisler 35-40 yaşlarına geldiklerinde 20 bin lira maaşları olacak yada holding sahibi olacak. Benimle birlikte 10 bin kişiden kaç kişi böyle olacak??? Yani kusura bakmayın ama özel sektörün artısı eksisine oranla çok az. Yani belki biraz artıları fazla olsa özel sektörde çalışmak gibi bir kumar denenirde, bu günümüzün şartlarında kumarda değil intihar gibi bir şey.

İşte durum bu (bir monolog çalışması oldu, idare edin );)
 
Cumartesi sabahı erkenden uyanıp alışveriş merkezine giderim.Olmadı pazar sabahı muhakkak giderim.Bu yüzden cmt. veya pazar genellikle erken uyanırım.Hiç işim olmasa da yatmayı sevmem.Burcumun(Boğa) bir özelliğidir.Zaten kendi kendimi www.msn.com 'da" test ettirdim sevgili arkadaşlar.İşte sonucu:

Kendini Test Et


Tembellik yapar mısınız?

Tembellik yapar mısınız?

"Katiyyen yapmazsınız

Tembellik tercih ettiğiniz bir ruh hali değil. Çalışmayı çok seviyor, boş yere vakit harcamaktan neredeyse nefret ediyorsunuz. Pek öyle eğlenen bir insan da değilsiniz. Dünyayı değilse bile, kendi hayatınızı kurtarmak bütün derdiniz. Çok hırslı sayılmazsınız, ama tedbirlisiniz. Dolayısıyla tembellik alışkanlığınız yok, olabilecek gibi de görünmüyor… "


Gördüğünüz gibi ben hiç işim olmasa da tembel olamam.Bu forumda da gecemi gündüzüme katıp sırf sizlere yararlı olabilmek için didinip çabalıyorum.Kimseden özel bir beklentim yok.Benim için hayatta paradan daha önemli değerler vardır.Örneğin bir tanesi de şerefdir,onurdur,beğenilmektir.Diğerlerini çok ayrıntılı da saymayacağım.Burcuma göre tahmin edebilirsiniz zaten.Mesela diğerlerinden biri de lüksü,teknolojiyi aşırı sevmek gibi.


"Hangi mesleği seçmelisiniz? (Boğa)

Ciddiyet, kararlılık ve sabır kişiliğinizin en önemli özellikleri. Para kazanmayı seviyorsunuz. Konfora meraklısınız. Dolayısıyla eğer fırsatını bulursanız zor fakat iyi para kazandırabilecek işlerde gayet başarılı olabilirsiniz. Çünkü üzerine aldığı sorumluluğu asla ortada bırakmayacak birisiniz. Yıldızların size önerdiği onca meslek arasında en uygununu bulmak için bu testi çözün


"Mimar

Konfor sizin için önemli. Ayrıca evcil bir insansınız. Dolayısıyla bir evin nasıl olması gerektiği, sokakla, şehirle ilişkisi, içinde yaşayanlara neler sunabileceği gibi konularda henüz farkında olmadan geliştirdiğiniz pek çok fikriniz var. Bu işini eğitimini almanız halinde rahatlıkla iyi bir mimar olabilirsiniz."


Mesleğim de zaten mak. müh.liğidir.Demek ki, bu testlerdeki mekanizma doğru ve güvenilir.
 
Cumartesi ve pazar günleri uzun uzun dinlendiğimden bu test hoşuma gitmedi, IQ testi daha çok ilgimi çekti açıkcası :D
 
Belki benim IQ testim daha çok çıkar,ancak denemeye cesaretim yok.Çünkü yapım gereği (Bu bir zayıflık)çok kolay demoralize oluyorum da ondan.Akıllı olmasam zaten mak.müh.liğini 4 senede (1981-1985) bitirmezdim herhalde(!).Neyse bunun tartışmasını da yapmayacağım tabiki.Emekliliğimi beklerken(Aralık 2011)de, size birkaç satır yazıp yardımım da dokunsun istiyorum.Hepsi bu.
 
Estağfirullah kimseyle çiş yarışına girme gibi bir niyetim yok zaten testin sonunda cevap anahtarını veriyor, cevap anahtarını girdiğimde de sonucun 200 çıktığını gördüm yani en yüksek puan 200 :D Size şimdiden hayırlı emeklilikler dilerim.

Not: Uzunca ve özenerek yazmış olduğunuz mesajlarınızı beğenerek takip ettiğimi belirtmek isterim.
 
Çok teşekkür ederim.Zaten 1.09.2011 ,yani foruma yazıldığım günden bu günlere kadar, en çok da sizin yazılarınız( https://www.kontrolkalemi.com/forum/teknoloji-haberleri/56768-new-electric-motor-technology.html)ilgimi çekmiştir.Tam da benim istediğim formatta yazıyorsunuz.Teknik yazılarınızı çok eğitici bulup onaylamamak mümkün değil.Geçenki ctrl ve + ile - tuşları hakkındaki yazınız hem eğitici,hem de eğlendiriciydi.(Kendi görüşüm)Radyo programlarından "best fm" galiba oradaki güldürücü skeç gözümün önüne geldi adeta.(Hani şu Cem bey,vs.bey şeklinde yapılan güldürü skeci)Kendimi adeta radyoda hissettim.Konuşma ve hitap şekliniz tıpa tıp onun benzeri gibiydi.Ayrıca en yüksek IQ'yu aldığınız için de tebrik ederim.Bu teste girmek benim için medeni cesaret istiyor açıkçası.Ama cesaretim geldiğinde de düşünmeden gireceğimden emin olun.İyi forumlar.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst