nötürsüz motor nasıl çalışır

arkadaşlar merhaba.3 faz asm 1 fazlı olarak çalıştırabiliriz. 3 faz asm yi monfaze yapmak için motor yıldız bağlı ise U ucu boş V ile W uçları arasına kondansatör bağlanır aynı zamanda nötr bağlanır.Z ile X ucu köprülenir.Y ucuna faz bağlarız.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
3 Fazlı motorlarda nötr bağlantısı olmaz faz gerilimlerinde denge vardır. fakat bunları 1 fazlı olarakta çalıştırmak mümkündür ayrıca sarı yeşil kablo motor bağlantılarında nötür olacak diye bir kaidede yoktur. 3x2.5 iletken kullanacaksan biri sarı yeşilse bunu kullanmayacakmısın yani
 
aslında yapılan işlemde bir hata var öncelikle yapılan bağlantıda topraklama kullanılmamış olması en büyük hata çümkü sisteme temas edebilecek insan ve canlıların cangüvenliği için gerekli olan bir sistem kullanılmamış. diğer bir hata ise maliyetten kaçan elektrikçi arkadaşımızın 3 damarlı bir kablo kullanması ve sarı yeşil olan toprak kablosunu faz olarak kullanmasıdır. fiş veya panoda işlem yapacak olan diğer elemanları yanıltacak ve hata yapmalarına sebep olabilecek bir bağlantıdır. sonuç olarak yapılmış olan motor bağlantısında nötr iletkenine gerek yoktur sistem çalışır fakat sisteme topraklama bağlanmalıdır.
 
elektrık enerjısının uretımı sv sekıldedır... 3 sargı manyetık alanın ıcınde dondurulerek elektrık uretılır 3 sargının 2 vcv wardır...1sargının ucv R fazı 2 sargının vcv S fazı 3 sargının vcv T fazıdır diger bosta kalan 3 uc bırlestırılır al sana notr olur
ıkı faz arası 380volt faz ıle dıger 3 ucun bırlesımı olan nokta ıse notr olur faz notr arası 220 volt olur
sen voltmetreyı al motorun faz gırıslerı ıle yıldız koprusu arasını olc kac volt goreceksın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,807
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst