Motor kontrolü sorunu

arkadaşım telemecanique tesys motor yol vericileriyle plc ile haberleşme kurabilirsin
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın baranmakina
öncelikle motorun yüklenmesindenmi, yoksa gerilim düşmesindenmi, fazla akım cekiyor bunu anlamanız gerekiyor. bunu anlamak için kontrollü voltmetre ve ampermetre kullanarak yapılabilir. gerilim nomal sınırlar içindeyken motorun yüklenmesi buna bağlı akımın yükselmesini, plc ye bilgi gönderebilirsin.
voltmetre yi ayarladığınız sınırların dışında,akım yükselmesini plc ye bilgi olarak göndermezsiniz.
motor devrini sayarak yarsanız yine kontrollü (röle çıkışlı) voltmetreyi kullanmanız gerekir.motor devri gerilimden dolayımı düşüyor ,yoksa yüklenmeden dolayı düşüyor. bu şekilde anlayabilirsiniz. kolay gelsin.
 
Merhaba arkadaşlar

öncelikle voltaj neden düşüyor? ya da düşürülüyormu? anlamadım.

yanlış hatırlamıyorsam asenkron motorlarda yükten dolayı motor devri çok fark edilecek seviyelerde değişim göstermez (tam hatırlamamakla birlikte %5 geçeceğini sanmam) , zaten bu kaymayı motor karşılamak için fazla akım çekeceği için bir şekilde sargıları yanacaktır.

Bu koşullarda sağlıklı şekilde ölçüm yapılabilecek (gerilim düştüğü için) tek değişken güçtür. bunu bir watt metreden faydalanarak ya da "1974 burdur" abimizin dediği gibi gerilimi ve akımı çeşitli şekillerde (analog, kontak, dijital..) değerlendirerek yapabilirsin.

kolay gelsin
 
benim düşünceme göre motor devrini ölçerek yapamazsınız.size enerji analizörü gibi bir cihaz gerekiyor.haberleşmesi olan akımı gerilimi herşeyi pc ekranında gösterecek.mtorun yükte çektiği akımla zorlandığı akım arasında fark olduğunda hmi kullanıyormusunuz bilmiyorum ekranda gösterebilir.hatta birazda mühendislik bilginiz varsa kontrol dahi edebilirsiniz yanlış şeyler söylemişde olabilirim.
 
sayın arkadaşlar çok teşekkür ederim ilgileriniz için. yapmak istediğim şeyin bir resmini ve şeklini buraya göndereceğim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,497
Kullanıcılar
450,124
Son üye
Ekolll

Yeni konular

Geri
Üst