motor hareketi kesiyor

ALakurt

Üye
Katılım
7 Tem 2008
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlr beko d1 5102 b makinam var. yıkama ledi yandıktan sonra su alıyor. motor devreye girecekken duruyor. motor rölesi çekiyor fakat motor yarım tur dönmeden röle tekrar bırakıor ve motor duruyor. belirli bir süre sonra bitti lambası yanıor. sizce sebebi motordanmıdır yoksa karttanmıdır.
 
Son düzenleme:
şöyle bi durum var köürleri söktüm sağlam 1,5cm dısarda ve yay baskısı var. sorumda eksik yazmısım. röle çektikten sonra cekılı kalmıyor. geri bırakıor. yani motora enerji gidiyor donuyor ama rölesi geri bırakıor.
 
arkadaslr care hala bulunamadı.

kontrollerim sırasında sunları tespit ettim. RL1 rölesi ısıtıcıya gidiyor bellirli bir su aldıktan sonra çekiyor yani normal. RL3 ve RL2 röleleri saga ve sola dön röleleri. rölelerin normalde kapalı ucları triyagın A1'ine bağlı. röle çektiğinde triyak devreye girerek RL2 rölesini çektiriyor, RL2 çekince RL3 cıkısında enerji oluyor. motor sola dönüyor ( makine 5 dk kadar çalışmıştı bi ara) daha sonra motor duruyor ve röleler yer değiştirior biri çekerken diğeri bırakıyor. belirli bir zaman sonra triyak aktif olup motoru saga dönderiyor. çalışırken bu şekilde idi.

sıkıntı mesajda da yazdıgım gibi. motor su alıor ısıtıcı devreye giriyor kapak kiliti saglam. su seviye saglam ama tam motor dönecek röle çekip geri bırakıyor.

makine çalışırken bekletmeye aldım. motor soketini cıkrdım. tekrar calıstırdım yine rölenin biri çekti tekrar bıraktı. yani motorda sıkıntı yok diye dusunuorum. kart bunu neden yapabilir.
 
arkadaşlar test modunaa aldım motor dondu fakat ilk kalkış anında çok zorlandı yaarım tur cok yavas dondu ardından 52d/dk ya cıktı. sizce nedendir.
 
Role cikis soketinden 220 ver motoru tamamen bagimsiz dene ondan sonra karta bak

Sent from my GT-I8190 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst