Monofaze İnvertörlerin Çalışma Prensibi Hakkında!!!

Katılım
9 Haz 2010
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar Bilindiği gibi Günümüzde monafaze besleme ile frekans invertörleri kullanılarak 3 fazlı AC asenkron motorlar kumanda edilebilmektedir. Yaptığım ölçümler sonucunda LG 1.5 kw monofaze 220 V invertörün Besleme faz nötür akım değeri 2.5 A iken çıkış 3 faz değeride 2.4 A civarındadır 3*2.4=7.2A oysaki besleme akımı 2.5 bu nasıl mümkün olmaktadır. Kısacası monafaze invertörlerin çalışma presiblerini detaylandırarak açıklarsanız sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ilk önce ac gerilim dc gerilime çevrilir sonra pwm tekniği kullanılarak 3 faz yaratılır yaratılan 3 faz frekansı ve genliği değişken olarak motor sürülür.
 
üç faz çıkışındaki akımları direk toplayarak hata yapıyorsunuz.
 
İnverterin girişine faz nötr AC' mi veriyorsun, Yoksa bir DC baradan + - DC gerilimmi veriyorsun bunu öncelikle belirtirmisin. Ondan sonra yorum yazabiliriz. Birde faz nötr akımı dediğin tabir nedir Faz akımımı nötr akımımı...
 
Çıkışta kaç amper olacağı çıkış gerilimiyle ilgilidir. Motorun kaç voltla çalıştığını söylersen anlamak daha kolay olur. Kuzey amerika yapımı 120 voltluk bir motorsa bahsettiğin akım değerleri olabilir. Ama motor normal 380 V ise birşeyleri yanlış ölçüyorsun demektir.

Kolay gelsin...
 
Merhaba;
Bir de çıkış gücü giriş gücüne eşit olacak. Girişi 220 V sabit olabilir. Çıkışında o anda ki gerilimini ve akımını da bilip güç hesabı yaparsan yaklaşık aynı sonucu bulursun. Sadece araya kayıplar girer. Eğer DC bara voltajını ve akımını ölçersen daha düzgün bir güç hesabı yaparsın.
 
İnvertör giriş besleme gerilimi monafaze 230 volt civarında çıkış 3 faz gerilimi ise 200 volt civarında idi. Kısaca hesaplamak istersek Pgiriş=Pçıkış+Pkayıplar bu formül invertör içinde geçerlimidir. giriş monafaze çıkış trifaze olsa bile bunu kullanabilirmiyiz
 
İnvertör giriş besleme gerilimi monafaze 230 volt civarında çıkış 3 faz gerilimi ise 200 volt civarında idi. Kısaca hesaplamak istersek Pgiriş=Pçıkış+Pkayıplar bu formül invertör içinde geçerlimidir. giriş monafaze çıkış trifaze olsa bile bunu kullanabilirmiyiz

Tabiki. Bir de sürücüde çıkış gücünü görebilmen lazım. Parametrelerine bir bak istersen.
 
İnverterler volt/frekans oranını sabit tutarlar. Frekans düşürülünce voltta düşürülür. İnvertörde bir miktar elektrik harcayacaktır. Üç fazda güç hesabı P=1,73*U*I*cosq. Siz yaklaşık ~44Hz de deneme yapmışsınız.
 
invertör giriş beslemesi 220v çıkış voltajı iki faz arası aynı 220v 1.5kw ac motor yıldız 380v üçgen 220v ile çalışır kısacası sen motoru üçgende çalıştırıyorsun ve invertör 220v dur
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst