Minibus Otomatik kapı butonu

TahsinONAR

Üye
Katılım
21 Haz 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Kapıya bağlı bir silecek motoru ve dişli mekanizma var.Şöförün kumanda ettiği düğme basılı tutulduğu sürece açılmakta ve kapanmakta.Ben bunu tek basılışta sonuna kadar açıp,yine tek basılışta sonuna kadar kapatmasını istiyorum.Düğmeyimi değiştirmek lazım yoksa bir rolemi bağlamak lazım?Yani akım direnci tam açıldığında yada kapandığında artacak ve sistem kapanacak şekilde olmalı bunun dışında sensör olmamalı.Aynı otamatik cam gibi tek basılışta kapanmalı yada açılmalı.
 
Ben bir araştırma için otomatik radyo anten motor dişli ve şalterini kullanmıştım .12 volt verince ileri bir daha verince geri topluyor istersen bir araştır.
 
Elektronik bir sistem istemiyorsan:Motor seri olarak 0,1R luk bir direnç baglanıp buna paralel bir röle ile mekanik sistemin zorlandıgında direnç üzerideki gerilimin artmasıyla rölenin çekmesi saglanabilir.Bu röle butona basıldıgında kendini mühürleyen röleyi resetler(otomatik kumandadaki stop butonu gibi)Güç rölesi olarak otomotiv sektöründe kullanılan 5 uçlu tabir edilen röleyi kullanabilirsin.Kaliteli tiplerinden dc de 20amper ve 30 ampar gibi akıları kontrol etmek mümkün.Motor kalkış akımındaki stop rölesini çekmesini göz önünde bulundurarak start butonunu uygun şekilde baglamak gerekir.
Elektronik bir sistemle:yine seri direnç üzerinden okunan akım opampla veya microcontroller'la takip edilip röleli ve veya mosfetli bir sistemle ayrıca kalkış ve duruş kontrollü yapılabilir.
Otomotiv sektörünün iyi firmalarından SANEL elektronikte bu tarz bi ürün görmüştüm.Hattda sesli ikaz bile veriyordu.
Özduyu-Kamil Özduyucu
Ali ustamın ellerinden öperim
 
Ben bir araştırma için otomatik radyo anten motor dişli ve şalterini kullanmıştım .12 volt verince ileri bir daha verince geri topluyor istersen bir araştır.
Çok teşekkürler.Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok çok güzel ve pratik bir fikir olarak değerlendiriyorum.Çıkmacılardan rahatlıkla bulurum sanırım.
 
peugeot j10 otomatik kapının chipi arızalandı. sanayide uğraş uğraş ikinci el bulduk ama chipin programı olmadı .
bunu programlayan bi yer varmı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,179
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst