makina kablolarinin sökümü

ysn_25

Üye
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaslar çalıştığım işyerinde 30 mt boyunda bir makina var. Bu makinanin uzerindeki servo motorlar ac motorlar sensor sivic valfler var. Kumanda panosu 8 kapakli gerisini siz dusunun.
Size sorum bu makinanin kablolarini sokum isleminde neler yapmam gerekli yani puf noktalari nelerdir.Yardimlarinizi bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
projesi varsa hangi kablo nereye gidiyor kablo numarası veya ismi yazılı olmalı aynı isim veya numara kablo üzerinde de vardır.
projesi yoksa kablolara ve damarlarına sen numara verip rengleri ile birlikte not alman gerekli hangi kablonun nereye gitiğini bulmalısın.
almış olduğun notlar birleştirerek yeni proje oluşturman için yeni kablo numaraları ve damar numaraları vererek yeni proje oluşturmalısın bu projeye göre montaj yapmalısın.
 
Makinenin nasıl çalıştığını iyice öğren sonra meydancıya tüm kabloları söktür.
Çok karmaşık bir panoya baktığımda aynaya baktığımda ürktüğümden çok daha az ürküyorum.
 
Biri kariskli mi dedii. :)

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Ekli dosyalar

  • 1389982872721.jpg
    1389982872721.jpg
    71.8 KB · Görüntüleme: 18
merhaba.valla işin zor ama sistemli çalışırsan sıkıntı olmayabilir.şöyle yap biraz zor olabilir ama.önce projeye bak.orada kablolara numara verilmiştir diye düşünüyorum.w1 w20 gibi.sende bunları kontrol et.numarası silinen yerinde olmayan olabilir.bunları tespit et.eksikleri gider.birde atıyorum mesela bir motorun kablosunu söktün.hem pano tarafına etiket vur hemde motora etiket vur.karşıklıkların önüne geçersin.sonradan eklenen bir şeyler varsa şema dışında olan bunlarıda numaralandırıp,yine projeye ekle.birde seagate in dediği gibi makinanın nasıl çalıştığını biliyorsan sıkıntı olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst