Mach3

merhbalar pc bazlı cnc kontrollerinde mach3 kullanıyorum bu konuda sorulara yanıt verebılırm ayrıca yapmıs oldugum makınelerde www.arc-cnc.com sitesinde bakabılırsınız..
 
İşletim sistemi olarak GNU/Linux kullanan ve PC tabanli CNC makine, robot v.b. seyler yapmak isteyen olursa ben de yardımcı olabilirim. Özgür yazılım dünyasında G kod sınırı, yazılım lisans ücreti gibi şeyler mevcut değil.
 
arkadaslar mach ile ilgili bir şey sormak isityorum 3 adet servo motorumuz var bu motorları mach ile kontrol etmek istiyoruz . ekstradan csharp da plc ile haberleşmek için program yazıcaz. mach 3 de x.y.z eksenlerindeki sayısal değerleri csharp da yazıp pc de gösterebilrimiyiz. plc den mach'e run-stop sinyalleri verebilirmiyiz.mach ten cıkış alabilrimiyiz.?
 
Merhabalar

Mach dışarıdan bilgiyi pek kabul etmiyor.

Ama joystick kontrolü yapılabiliryor.. İlgili eksenlere joystick ile data yollayabiliyorsunuz.

Joystic Windows tarafından tanımlansın yeter USB de olabiliyor.


Machten her eksen için 2 pin sinyal çıkar Mesela X ekseni için LPT 1 portunuzun 2nci pini step sinyalini 3 ncü pini dir sinyalini çıkar Mach için olan sürücüler bu sinyalleri yorumlar..
 
arkadaşlar ,mach3 yazılımıyla lpt porttan 3 adet servo drive kullanarak 3 adet servo motoru sürmek istiyorum.
Mach3 ayarlarını servo sürücülere göre nasıl yaparız. mach3 yazılımına lpt porttan encoderları nasıl gireriz.
 
Arkadaşlar benim sorunum şu ,mach3 programı birbirinden farklı programları hep 480. satırla 499. satırlar arsı kesiyor. Nedeni ne olabilir? emrah arkadaşımada uyarısı için teşekkür ediyorum.
 
Arkadaşlar benim sorunum şu ,mach3 programı birbirinden farklı programları hep 480. satırla 499. satırlar arsı kesiyor. Nedeni ne olabilir?
Lisanslı değilse satır sayısı sınırı olabilir.
 
newrock (bu mesajı görebilirsin umarım)
Yeni üye olduğum için özel mesaj atamıyorum. Mach3 yıllardır kullandığınızdan söz etmişsiniz. Benim feed rate ile ilgili bir sorunum var. Bu ayarları değiştirebiliyorum ancak çalıştırmaya başladığımda ayarlar eski haline dönüyor. Mach3 lisanslı kullanıyorum. Ancak çok profesyonel bir yazılım ve türkçe bir anlatımına rastlamadım. Ayarlar ile ilgili yardımcı olabilir misiniz ?
Seda
 
Queen, ben bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Feed rate deki değer sizin mach3 e girdiğiniz motor tuning ayarlarıyla ilgilidir. velocity, accel ayarları. Doğru yazamamış olabilirim. Motor tuning de eksenlere v 1500 a 100 girerseniz, feed rate boştaki hızı 1500 mm/dakika olur. Ancak nc kodları cnc ye yolladıktan sonra feed rate değerini değiştirebilirsiniz, yavaşlata bilir hızlandıra bilirsiniz % lik değer olarak.
Reset'e bastıktan sonra feed rate değerini artırma veya eksiltmeyi ayarlayın ve makineyi çalıştırın. Feed rateyi ayarladıktan sonra resete basarsanız değerler ilk haline gelir. Stop der yeniden başlatırsanız yine feed rate değerleri ilk haline döner. Değerler ilk haline dönmeden cnc yi çalıştırmak için, resete veya stop a basmadan nc codeleri cnc ye yollayın sonuna kadar değerler sizin ayarladığınız gibi kalır.l
Bilmiyorum anlatabildim mi? kolay gelsin
 
Meraklı43, bilgiler çok yardımcı oldu, ilgin ve desteğin için teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst