load cell ayarlama

paralel değil seri bağlayacaksın ama polaritelere dikkat etmek koşulu ile.
 
plc allen brandley, ekran easy view 6050i serisi, loadcellerini üzerinde ki ağırlık 600 kg ama ekranda ben 6000 kg görüyorum, ya loadceller de bi problem var ya da ben bağlantıları yanlış yaptım.
 
loadcell lerin hepsini birbirine bagliyabilirsin paralel olarak sonra tek bir cikisida ad donusturucuye yada transmittere baglarsin eger loadcellerin cikis milivoltu ayni ise tartimda hata yapmaz (gozardi edilebilen bir hata olur) elindeki loadcellerin mutlaka ayni olmasi lazim kasitim sudur kapasiteleri ayni malzeme ve tam yukteki cikis milivoltu ayni olursa karsilasacagin problem azalir
loadcell turune gore tam yukte 2mv yada 3mv cikis verir bu cikis senin isini gorebilirmi?
genelde opamp kati ile yukseltilir..bu cikisi diyelim plc nin analog girisine baglama istiyorsun o analog giris 0-10volt ise loadcelin cikisini bagladin giris loadcellin beslemesini nerden vericeksin?
en son yazdigindan anladigim kadariyla loadcellerin calisiyor..bu arada loadcellerin seri baglanmasini ben gormedim...
 
indikatörüm var zaten aldığım sonucu hem plc de işliyorum hemde indikatörde okuyorum yalnız şöyle bir problemim var hmı ekrandan okuduğum değer indikatörden okuduğum değerin 1/10 i kadar.Yani hmi ekranda 10 kilo gördüğümde indikatör 100 kg göstermekte.



Öncelikle senin indikatör ekranında gördüğün 100 kilo doğru değermi?
Eğer doğru değer ise
Tüm kalibrasyon ayarlarını yaptın mı?
Eğer yaptıysan plc de online olduğun zaman senin ekrana verdiğin world adresi ile loadcell den gelen analog değeri scala yaptın mı?
Yani indikatör ekranın da 100 kilo görüyorsan plc deki world değerinde de 100 mü?
Hiç kafa yorma Sen ekrana girdiğin world adresinie scala yapabilirsin plc analogdan 0-5000 arası geliyorsa sende 0-300 kilo tartacan farz edelim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,719
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst