Lenze SMD Sorunu

yguneylz

Üye
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba arkadaşlar benim sorunum...
Bir adet yufka makina sı 9 adet trifaze motoru kontrol eden bir sistem
sorun makine normal hızda iken potans ta hız 6 iken sistem düzgün işliyor ama potansı sona getirdiğimde yani 9 a çıkardığımda 2 motor yavaşlıyor buda sistemi olumsuz etkiliyor makinada çok incelememe rağmen birtürlü arızayı bulabilmiş değilim arzı olduğundan da şüpeliyim tahminim lenzeler de motorlar tek tip hız ayarları hariç ayarların hepsi aynı önerisi olanlara şimdiden teşekkür ederim.

motorlarda sorun yok bi kaç kere değiştirip denedim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Potansı 6 dan 3 e düşürdüğünüzde motor hızlarında yükselme oluyor mu.cevap evet ise potans uçlarını değiştirmen gerekecek.
 
potansiyometreyi son a getrince ekranda frekans değeri de düşüyormu düşüyorsa pot arızalıdır eğer pot 5 ten sonra hep aynı hızda ise potun orta ucu yanlış bağlıdır pot bağlantılarını kontrol et
 
Sn yguneyiz;


Çalışan başka bir sistem elinizde mevcut ise 9. pot kademesinde arızalı olarak düşündüğünüz sistemin motorlarına bağlı sürücülerin set değerlerini karşılaştırın. Devirlerini karşılastırın.


sürücüler birden fazla anladığım kadarıyla ve tek pottan kontrol ediliyorlar. Pot arızalı olsa sürücülerin hepsinde problem yaşanır. Büyük ihtimalle devri düşük olan motora bağlı 2 sürücünün set değerlerinden kaynaklı bir durum. Biri kurcalamamışsa eğer bu durum arıza değildir. Yani sisteminizde problem yok bana göre... Motorlarıda değiştirdim diyorsunuz ordada problem yok. İşleyişte problem varsa mekanık donanıma bakın. Mekanıkte problem yoksa ve sistemde aksaklık varsa üretici firmadan teknık destek alabılırsınız. Kolay gelsin...
 
sayın yguneylz arkadaşım sorunu çözemediysen benimle irtibata geç.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,145
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst