Ledler

sonuç olarak faruk arkadaşım sen ledlerin kullanım alanları sormuştun buldun ise bizimle paylaşırmısın?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar aydınlatmada led kullanmak istiyorum,en fazla kaç watt lık led bulabilirim veya kullanabilirim.
 
Arkadaşlar bu ledlerle aydınlatma yapılırken kontrol devreleri kullanılıyormuş. Bende ledlerle bir aydınlatma devresi yapmak istiyorum, bu nedenle geçen gün selanik pasajına gidip sordum. Ama yalnızca beyaz olanı vardı ve kontrol devresini sorduğumda ise burada bulunmaz dediler. Ben değişik renklerdeki bu ledleri ve kontrol devresini nereden bulabilirim acaba?

Bir de bu kontrol devreleriyle en fazla kaç tane led kullanabilirim, kontrol devresiyle ledleri yakmaya çalışırken başka hangi elemanlara ihtiyacım var, devre şeması elinde olan var mı acaba?

Kusura bakmayın çok soru sordum ama elektrik-elektronik konusunda oldukça cahilimde. :) Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Ledlerle aydınlatma devresimi yapıcaksınız yoksa ledlerler bir ışık kaynağımı yapmaya çalışıyorsunuz sorunuzda tam olarak ne anlamak istediğinizi belirtmemişsiniz. Tekrar gözden geçiriniz.
 
Ledlerle bir aydınlatma devresi yapmayı istiyorum.
 
Işık yayan diyotların(ledler) en yaygın kullanılma alanı, dijital ölçü aletleri, dijital ekranlı bilgisayarlar, hesap makinaları ve yazıcı elektronik sistemlerdir. Bu kullanma şeklinde, çoklu ışık yayan diyotlardan yararlanılmaktadır. Bazı hallerde ışık yayan diyotlardan işaret lambası ve ışık kaynağı olarak da yararlanılır. Optoelektronik kuplör de bir LED uygulamasıdır.


Işık yayan diyotlar şu özelliklere sahiptir:
• Çalışma gerilimi 1.5-2.5V arasındadır. (Kataloğunda belirtilmiştir.)
• Çalışma akımı 10-50mA arasındadır. (Kataloğunda belirtilmiştir.)
• Uzun ömürlüdür. (ortalama 105 saat)
• Darbeye ve titreşime karşı dayanıklıdır.
• Kullanılacağı yere göre çubuk şeklinde veya dairesel yapılabilir.
• Çalışma zamanı çok kısadır. (nanosaniye)
• Diğer diyotlara göre doğru yöndeki direnci çok daha küçüktür.
• Işık yayan diyotların gövdeleri tamamen plastikten yapıldığı gibi, ışık çıkan kısmı optik mercek, diğer kısımları metal olarak ta yapılır.
alinti
 
Arkadaslar merhaba,

China`dan yaziyorum, calistigim cok uluslu sirket tarafindan dunya piyasayasina`` WRI Digital Power Controller`` girecek.

Wrangler Limited firmasina ait WRI Digital Power Controller uluslararasi teknoloji patenti asamasinda, buna bir nevi lambanin beynide diyebilirisniz. Bu ne ise yarar ve yaracak derseniz; daha dusuk power ( Power Consumption ), Daha yuksek parlaklik ( Brightness ) ve yuksek power`larda olusan isi problemini tamamen kontrol altina alabiliyor. Micro-Prosess sistemi ile calisiyor.

Istenildiginde Solar sisteme cevrilebiliyor, Led lambalarda kullanilanacak led sayilarini dusuruyor..Akilli ev otomasyonu dahil, genel power consumption otomasyon sistemlerinde, isyerlerinin enrji harfiyetini minimize etme, Led lambalarinin sicaklik problemini cozme, Led Sokak Lambalarinin merkezi bir yerden kontrolu, Ruzgar turbunlerinin merkezi yerden kontrolu ve takibi, gerekirse bunlari PC araciligiyla takip etme, gerekirse GPRS, Satellite ozellikleriyle kontrol..vb gibi bircok ozellige sahip. ilgilenen arkadaslara Wrangler Limited sitesinden bakabilir veya bize [email protected], [email protected] e-mail adreslerine ingilizce, turkce, japonca, korece, almanca, isvecce dillerinden biriyle yazabilirsiniz . Not : Bununla ilgili Turkye`de partner veya distrubutorler ariyoruz.

Saygilar sunarim, hepinize selamlar..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,661
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst