Led trafosu neden sigorta attırır ?

ernaydn

Üye
Katılım
4 Ağu 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
33
IMG_20160616_083925.jpg
bir binanın kat dağıtım panolarında elektrik kesilip geldiğinde koridorlardaki şerit ledleri besleyen led trafoları sigortaları ve resimde görüldüğü üzere ana şalterin bile attırdığı görülüyor.ne yaptıysam sorunu çözemedim.yorum lütfen.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Trafo gücü akımı nedir? Sigotra akımı ve gecikme tipi nedir?

smps adaptorler ilk enerji verilirken kapasitörleri şarj ettikleri için anlık olarak aşırı akım çekebilirler. bu şarj akımını sınırlamak için devrede PTC bulunur.Eğer kaliteli bir marka değilse bu devre bulunmuyor olabilir yada bozuk olabilir.

Öncelikle sigorta akımı ve tipini kontrol ediniz. Eğer aynı linyeye birden fazla 3-5 adet led trafosu bağlı ise bunları dağıtmanızı öneririm .

Kolay gelsin.
 
sigorta tipi ABB c 10 amper, evet linyede 5den daha fazla led trafosu var bunlarda çin malı kaliteli olcağnı düşünmüyorum.Linyeyi ayırmak sıkıntılı bir iş 26 ve 20 kattan oluşan residence burası sigortaları yüksek amperli taksam kurtarabilr miyiz acaba ?
 
Tek hat mı gidiyor 20 kata eğer böyle ise sistem baştan yanlış kurulmuş.Eğer böyle ise ana besleme sigortasını değiştir ara katlara küçük amperli sigorta ekle sakın girişi büyütüp ara sigorta bağlamadan sistemi çalıştırma yangın çıkarabilirsin komple cihazlarda yanabilir

Sent from my HUAWEI P7-L10 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
yok hayır her katın linyesi ayrı fakat 5 den çok trafo bağlı bir linyeye.
 
sigorta amperini yukseltmenizi onermem. Bu ileride bir sıkıntı oldugunda sigortanın atmamasına neden olabilir. Yangına neden olabilir.
 
anlıyorum ama her trafoya kablo çekmek çok meşakatli bir iş zamanında hesaplanmadan yapılmış bir alt yapı her katta 8-9 tane trafo var çıkış amperleri 4.2 amper.
ana ve linye sigortalarını kademeli olarak yükselttim şu an için elektriği ana panodan kesip verdiğimde sigortalar atmıyor.
 
Sigorta atıyorsa çok büyük olasılıkla kısadevre vardır. Enerji kesikken kabloları multimetre ile ölçün.
 
Bizim işletmede ENERJİK yazısını fabrikanın duvarına büyük led harflerle yazdık her harf yaklaşık 1 metre ve EN harflerini bir güç kaynağına ER harflerini başka bir güç kaynağına ve JİK harflerini de başka bir güç kaynağına bağladık. Güç kaynakları 12V 30A fakat ayda bir güç kaynakları patlıyor harfler sönüyor. güç kaynağını değiştiriyoruz yine bir süre sonra gidiyor. Sorun ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz ?
 
Ledler kaç amper çekiyor her gurup?

Trafolar nerede duruyor?

Tradoların bulunduğu alan yeterince havalandırılıyor mu?

Trafoların bulunduğu alan güneş görüyor mu? çalışma sıcaklığı kaç derece ortamın?

Sık sık voltajı kesilip geliyor mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,853
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst