LED AYDINLATMAYA GEÇİŞ

ta2mix

Üye
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
231
Puanları
1
Merhaba,
Çalıştığım fabrikada, müdürüm benden LED aydınlatmanın fabrikaya sağlayacağı tasarrufu belirten bir tablo yapmamı istedi. Tabiiki sadece enerji tüketimi konusunda değil, ışık kalitesi bakımından da karşpılaştırma olmalı.Fabrikada şu an 40 adet 400W metal halide projektör kullanıyoruz. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
led aydınlatma ile hem tasaruf hemde ışık şiddeti farkı olur takibi dogru led ve dogru dizayn etmekle gecer..
 
siz bunları tek tek hesaplamak yerine, led aydınlatması yapan bi firmaya isteklerinizi belirtirseniz size yardımcı olurlar diye düşünüyorum. sonuçta veriler istediğiniz gibi çıkarsa işi kapmak isteyeceklerdir.
 
fabrika yüksekliği kaç metre,ve fabrika içinde kaç lüks olması lazım
şuan led aydınlatma fabrikalar için ilk yatırım maliyetleri fazla olan ve geri dönüş süresi olarakta 2 sene üzeri gözükmektedir
 
aşağıdaki link'de değerleri girerek, tasarrufu ve nekadar süre'de yatırımın geri döneceğini görebileceğin bir bölüm var "Tasarruf Hesaplama"

ODAKLED
 
aşağıdaki link'de değerleri girerek, tasarrufu ve nekadar süre'de yatırımın geri döneceğini görebileceğin bir bölüm var "Tasarruf Hesaplama"

odakled.com.tr web sitesinde eset nod32 uyarı veriyor.js dosyasında
web sayfasının yazılım kodlarındaki açıkları var .
Saygılarımla...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba bir kaç şey sormak istiyorum cevablandıran arkadaşımıza şimdiden teşekkür ederim
elektronik bilgim hiç yok bu sebebten yalın ve anlaşılabilir teknik terimlerin açılımı ile beni bilgilendiriseniz sevinirim.

öncelikle Hindistan malı ledlerin markası nedir.
Sabit akım led sürücünün üstünde şu değerler var (60-1050 60W 9-48V ) bundan ne anlamalıyım.misal 1W lık 1050 amper ceken ledlerden 60 adet mi kullanabilirim?
Eğer öyle ise ( 9 -48V ) ne anlama geliyor.
otomasyon
 
Merhaba
400 WATT lık metal halidelerin muadili olarak 100 watt led projektör yada sanayi tipi iç aydınlatma armatürü rahatlıkla istediğiniz ışığı elde etmenizi sağlar.Ayrıntılar için iletişime geçiniz aken led.
 
Led aydınlatma faturaları oldukça azaltacağı gibi kalitesiz led kullanımı aydınlığıda azaltacaktır. Benim tavsiyem tasarrufu %80+lara çıkarmak yerine bunun yerine çok aza düşürmek değilde belli bir yere kadar düşürün %50 tasarruf mesela . Bu şekilde olduğunda daha fazla led kullanmış olacak ve aydınlığı korumuş olacaksınız.
 
Piyasada 400W muadili metal halide led projektörlerin enerji sarfiyatı 70W olarak belirtilmekte. Ancak uygulamada aydınlık şiddeti biraz daha zayıf kalıyor bana göre. fiyat olarak da kaliteli bir led projektör 300 dolar civarında. Yatırım maliyeti yüksek olsada kısa sürede kendini amorti edebilecek bir sistem olduğunu düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,970
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst