Lazerle Sayaç okuma

hasan17_5

Üye
Arkadaşlar merhaba
Bildiginiz üzere elektrik sayaçları hepsi mühürlü.Salt sahasında elektrik sayacı okumak için kablo kanalı üzerine lazeri monte edip, kablo kanalı panoya mıknatıs ile yapıştırıp lazer tuşa bastığımda sayacın üzerindeki değerleri bana dışarı verebilecek bir elektronik devre varmı acaba.zaman ayiran herkese teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG20251119212617.webp
    IMG20251119212617.webp
    71.2 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG20251119212613.webp
    IMG20251119212613.webp
    58.2 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Ne istediğiniz tam anlaşılmıyor.
Merhabalar. foto yükledim.bu işlemi buton üzerinden basıp Sayaç üzerinden okuma değilde 3 metre yakınından lazer tuşuna bastığımda displey üzerinden Sayaç değerlerini okuma için elektronik devre varmı acaba

Sayacın ekranına lazer tutup ekrandaki değerleri okuyacak bir devre arıyorsunuz doğru mu anladım?

Dogrudur.lazeri de kablo kanalı yapıştırıp mıknatıs ile panoya sabitleyip değer okuma işlemini bulunduğum yerden yapmak istiyorum.bir başka santral de yapılmış fakat vermek ve söylemek istemediler.arayis içerisindeyim.cozum bulamayınca buraya yazmaya karar verdim

Böyle bir okuma yöntemi ilk kez duydum. Sayacın ekran fotoğrafını alıp görüntü işleme falan mı yapıyorlar acaba? Sayaç üzerindeki optik port üzerinden okuma yapmaya çalışmak daha kolay olmaz mı?

Siz bu lazeri ekran geçişleri için kullanıyorsunuz değil mi? Yani butona basmak yerine uzaktan lazer tutarak butona basmış gibi sayaçtaki ekranlar değişiyor?

Son düzenleme:
Böyle bir okuma yöntemi ilk kez duydum. Sayacın ekran fotoğrafını alıp görüntü işleme falan mı yapıyorlar acaba? Sayaç üzerindeki optik port üzerinden okuma yapmaya çalışmak daha kolay olmaz mı?

Siz bu lazeri ekran geçişleri için kullanıyorsunuz değil mi? Yabi butona basmak yerine uzaktan lazer tutarak butona basmış gibi sayaçtaki ekranlar değişiyor?
Doğrudur

Forum istatistikleri

Konular
133,402
Kullanıcılar
459,315
Son üye
grand16

Yeni konular

Geri