Uzaktan Sayaç Okuma Programı

Arkadaşlar merhaba,

Elimde bir adet makel trifaze sayaç mevcut ve ben bunu rs485 üzerinden C# ile okumak istiyorum. Bana örnek kod gönderebilir veya bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Vikonun uzaktan okuma sistemi var, "osos" diye. Onu bir araştır istersen biz tedaş ta onu kullanıyoruz. TR sayaçları ve sokak aydınlatma sayaçları okuyoruz. modem yardımı ile o modeme sayaçları işliyoruz program üzerine birde okuma takvimi oluşturuyoruz, her ayın sonunda gece 00:00 da oku ve gönder gibi...
 
Arkadaşlar herkese merhaba,

Çalıştığım Fabrikada 4 adet köhler sayaç devreye aldım.Bu sayaçlar tedaşla bağlantısı olmayan,bizim günlük aylık maliyet takibi için kullandığımız sayaçlardır.Sayaçları rs485 ile bağladım ve 485-usb çevirici ile okuyorum.

Sorun şu: 1- Köhler sayaç okuma yazılımı ile sayaçların seri numarasını girerek okuma yapabiliyorum.ama bu biraz zahmetli oluyor. tek ekranda sayaçları bir buton yardımı ile okuyabileceğim bir program varmıdır, veya kendim yazabilirmiyim??? örnek komut verebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum

2- Ben sayaçları usbden değilde ethernet üzerinden ağdaki başka bir bilgisayardan okumak istiyorum(bu şart) tcp-rs485 convertör kullandığımda sayaç ile haberleşemiyorum.Bunun sebebide haberleşma hızı diye tahmin ediyorum. Convertere tek baundrate girebiliyorum ama sayaç iki ayrı hızda (300-9600) haberleşme yapıyor. bu konuda ne yapabilirim.
Ayrıca köhler programı otomatik okuma yapmıyor.günün belirli saatinde otomatik okuma yapmam gerekiyor

Cevaplar için Şimdiden çok teşekkür ederim.

Murat Akbulut
Sivas
SLM ben usb to rs485 ile okuyorum herhangi bi sorun olmadı . programda
ZR SOFTWARE programı kur tüm sayaçları okur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst