Ladder Türk Plc Programı...

diğer komutlarında kısa yolları varmı
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Henüz yayınlamadığımız versiyonda bir çok kısa yol var. Ayrıca program % 50 oranında değişti. Yıl sonuna doğru bu versiyonu yayınlayacağız. Biraz daha sabredin..
 
Merhabalar bende mekatronik öğrencisiyim.. nkü 2.sınıf.. sanırım plc için geç kaldım.. zamanımı bilgisayar programlama ve pic ile geçirdiğimden dolayı olsa gerek.. zaman buldukça bende elektronik ile ilgili programlar geliştiriyorum.. şuanda üzerinde çalıştığım bir projem var.. pic için hazırlanmış olan jalv2 dili için gelişmiş özelliklere sahip yazılım geliştirme platformu geliştiriyorum.. bunu neden söyledim?? yani kısmende olsa sizin ne kadar zahmetli bir projede çalıştığınızı anlıyorum... bir ara pic derleyicisi yazmaya kalktım çok ama çok denecek kadar zorladı.. durum öyle olunca askıya aldım.. siz birşeyler başarmışınız ve bence gerçekten bırakmayın.. plc olarak çok hızlı diyorsunuz.. tebrik ederim.. yazılımınıza baktım.. görsel olarak sade bir yapıya sahip.. son sürümde neler yaptınız bilmiyorum ama arayüz iyileştirmeleri yaptığınıza eminim..Yolunuz Açık olsun.. başarılarınızın devamını diliyorum..
 
cok tesekkur edıyorum programı kullanmadım ama ısıme yarayacağını düşünüyorum...
 
Arkadaşlar ben 28.09.2010 yazımda sizlere bahsettiğim konu tam anlaşılmamış sanırım.

Öncelikle FULTEK teki arkadaşları kutluyorum başarılarının devamını diliyorum, aynı katagoride iş yapmamız birbirimize taş koyacağımız mantığı içinde olcak diye birşey söz konusu değildir. Hepimiz öğrencilik dönemimizden iş hayatına atılırken şu sözü demişizdir ve demeyede devam edicez "Neden benim ülkemde daha iyisi yapılmasın" bu işi iyi yapan yegane birileri varsa FULTEK gerek yazılım gerek donanım olarak liderliğe adaydır.

şimdi asıl konuya gelince taklit meselesi, şunu unutmayınki ilk üreten den sonra bizlerin ürettiği PLC veya smart relay artık siz daha nederseniz bütün hepsi yıllar önce üretilmeye başlanan PLC nin bir kopyasıdır çünkü bizler önce bu modülü gördük ve üzerine eklemeler yaparak taklidini yaptık. sonuçta kendimizi kandırmayalım bu bir taklittir.

Ladder konusuna gelince C kodunun Ladder olarak edit edilip piclere yüklenmesi konusunda hala dediğimin arkasında inatla durmaktayım bu konu hakkında hiçbir çalışma yapılmamaktadır.

şuan üzerinde çalışılan birçok proje ünv. tez projesini geçememiş durumda maddi olanaklar kısıtlı zaman dar her geçen saniye yurt dışındaki üreticiler kat ve kat ileri geçerek fark atmaktalar. En son FPGA - DSP ce CPLD teknolojisi üzerine çalışma sürdürsekte bizleri fazlasıyla uğraştırmakta.

dileğim herkes elinden gelenin fazlasını en kısa sürede gerçekleştirip, yüksek ücretlerle bizlerin ihtiyacının ancak vasatında karşılayan yabancı teknolojiden kurtarmasıdır. Biz bu gaye ile yolla çıktık kullanıcıyı düşünerek maliyetleri en aza nasıl indirip en kaliteli en iyi sonucu veren ürünü nasıl çıkarırız düşüncesiyle yola çıktık. Başaracağımızdanda eminiz önemli olan daha öncede dediğim gibi sürekliliği sağlamak...

Devlet Miralay
 
Bir zamanlar yaptıklarımızı sadece biz biliyorduk. Ne para kazanıyor nede taktir ediliyorduk. Çok şükür bir yerlere geldik. Sizlerden aldığımız moral ile işleri bu noktaya getirdik. Desteğiniz için teşekkür ederim. DMGS'ye de ayrıca teşekkür ederim.
Milletime az gelir ama şimdilik dünyanın en hızlı plc'sini yaptık. Ürün ve programları beğeneceğinizden eminim. Tek sorunumuz var. Ürüne yakışır plastik gövde bulamadık. İnşallah bu sorunda bir şekilde çözülür.

Ladder Türk'ün yeni versiyonu için biraz daha sabır lütfen. Yayınlanmış versiyondan epey farklı özellikleri var.
 
Tüm ürünleri hazırlamışsınız yazılımıda bitirmişiniz bence plastik kutulama kısmını dert etmeyin olmadı bir kutuda kararlaştırın ona göre donanımı yeniden tasarlayın ben bir ürünü çıkartırken sizin karşılaştığınız sorunlardan geçtim başedemedim hazır bir kutuya göre yeniden tasarladım olmadı yeniden olmadı yeniden inanın bir modülü oturtuncaya kadar baskı devresi hazırlanması imalatı aylarımı aldı kaçkere tasarlayıp beyenmeyip yeniden yaptık ama emin olun en fazla 2 veya 3 kere hata yapıyosunuz onca para çöpe gidince hata yapmamayı öğrendik :)

zaten birkere donanım oturduktan sonra gerisi kolay hep seri üretim ben kendimi artık tasarım işine kaydırdım donanımı günün 16 saati pc başında geçirerek halletmeye çalıştım ama deydide şuan bizim modüllerde kullanıcıyı daha doğrusu herhangi bir montajda bu işlerle uğraşıcak elektronikçi veya elektrikçi tekniker olsun mühendis olsun arkadaşların en kolay nasıl bu modülü kullanır veya montajını yapar veya arıza durumunda tespitini gerçekleştirir bunları düşünerek tasarladık. Şuana kadar hiçbir şikayet gelmedi.

sizlerde en fazla 2 3 ay uğraşırsınız bu kutulama işlerinde sonrası bayır aşağı :) ama biraz para harciyacaksınız... :D

Devlet Miralay
 
selam SALİH bey öncelikle TÜRK kelimesi ile başlayan bir program yazdıgınızdan dolayı size ve arkadaşlarınıza teşekkür ederim ben PLC sistemini yeni ögrenmeye başlayan biriyim programınızı kullanmaya çalıştım arkadaşlarınd belirttikleri gibi...

kelimelerin tamamı ingilizce olması

devre elemanları arasındaki iletişim çizgisinin manuel olarak çize bilme imkanı olması ( elektronik çizim programı olan ISIS gibi)

ben bulamadım da çizim sonrası similasyon olarak sistemin çalışmasını kontrol ede bilmek

ve knaatimce şunu belirtmek isterim ki TÜRK kelimesi ile nekadar gururlansak azdır ama kurumsal bir program olacak ise markalaşacak bir isim ile öne çıkması satış ve hitap alanını genişletecegini düşünüyorum
 
Internette sunduğumuz program çok eski bir demo versiyonudur. Son hali ile ilgisi yok. Son halini bitirmek üzereyiz. Projenin tamamlanması için bir kaç aya daha ihtiyacımız var. Biraz daha sabır lütfen.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst