Konuştukça şarj olan cep!

Bırakın ya, gerçekçi olun yapılamaz.. Bir sesteki enerji nedir ki neyini alacaksın. Sonra dolsun diye hayvan gibi bağıranlar etrafımızı saracak, bazıları arkadaşlarını da çağırıp bağırtacak. Sonra bağırınca kimin telefonu şarjı alacak, bi de benim bağırtımla neden telefonunu şarj ediyorsun terbiyesiz, diye kavgalar çıkacak.
 
Ayni fikrin yine uzakdoğuda, köprü tabanına döşenen çok fazla sayıdaki piezoelektrik üreteçler üzerine, insanların yürürken zemine verdikleri basıncın elektriğe dönüşüp, bataryalarda depolanması ve gece olduğunda köprü ışıklarının aydınlatmasına güneş panelleriyle birlikte destek verdiğini haberlerde okumuş ve ilginç bulmuştum.Ancak sizinki daha da ilginç bence.
 
Karşılıklı bir konuşma 20x10-6(on üzeri eksi altı) watt: Bu güçle mi sarz olacak size mantıklı geliyor mu ? Kaynak: Temel Akustik ve Sinyal leme - Yazlar Hemde bu güç elektriği yüzde yüz verimle çevrilirse oluşacak güçtür dikkatinize. Arkadaşım kim bu koreli bilim adamları adı sanı yokmu bu adamların kaynak nerde neye dayanarak yazdın bu yazıyı sen mi uydurdun aklında böyle bir fikir varda olur mu diye sormak mı istiyorsun nedir amacın?
 
enerjinin korunumu yasasına aykırı gibi görünüyor.Alınan faydalı enerji(iş) hiçbir zaman verilen enerjiyi geçemez ve ayni de kalamaz,hep daha düşüktür.Nedeni kayıplar(0 verimle çalışan bir devri-daim makinesi yapılamaz mantığından hareket edersek)nedeniyledir.O zaman elektrik motoruna(dinamo=tersinir; hem motor,hem dinamo,elektrikli araçlarda kullanılan türden) bir defa elektrik verelim,çıkış kablolarından kendini besleyecek şekilde yine kendi içine doğru verelim,içindeki devreden,eksilmeyen elektrik enerjisiyle sonsuza kadar dönmesini bekleyelim.Gerçi sıvı helyum veya hidrojenle sargıları soğutup bunu bilim adamları düşünmediler değil,ancak bu defa da sürtünmeyle ısı şeklindeki kayıplar nedeniyle alınacak enerji(iş),her zaman verilen enerjiden az olacağından enerjinin korunumu yasası(Termodinamiğin 3. kanunu ) burada da geçerli olur ve motor gittikçe yavaşlar,enerjisini yitirir,sonunda da durur.Alınan enerji hiçbir zaman verilenle eşit veya daha fazlası olamaz.Bu nedenle bu sarj olayı bana da hiç doğru gibi görünmüyor.Gerçekleşmesi imkansız gibi bence de.
 
süper bi icat olur. özellikle sevgilisi olanlar rahat eder herhalde.
 
sürekli mesaj yazanlar için kötü bir haber :)
 
abi sarjım bitti beni ararmısın :)
 
piezo seramik teknolojisi tamamen mekatronik alanında çok basit düşünülmüş ama mükemmel, işlevsel bir buluş.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,247
Mesajlar
916,162
Kullanıcılar
450,056
Son üye
atas.27

Yeni konular

Geri
Üst