Siz Keyifle Pedal Çevirin,O Telefonunuzu Şarj Etsin

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
n2o1Ra.png
kJRV67.png


Jonathan Roberts sürüş esnasında sık sık navigasyon cihazı kullanılmasını gerektiren ve elektriğe erişemeyen uzun bisiklet seyahatleri yapan bisiklet sürücüleri için cep telefonu şarj etme olanağı sağlayan,taşınabilir akıllı telefon şarj etme AeroCharger’ı geliştirdi.

Roberts’in ifadesi ile rüzgarın potansiyel enerjisi,elektrik enerjisine dönüştürülmediği sürece boşa harcanmış oluyor.AeroCharge işte tam bu noktada devreye giriyor ve bisiklet sürücülerinin sürüş esnasında cep telefonlarını şarj etmesine olanak sağlıyor.

Sistemin içindeki devre,USB girişine bağlı bir düzenleyici içeriyor.Farklı cep telefonları şarj için farklı miktarlarda ampere ve voltaja ihtiyaç duyar ve ihtiyaç duyduklarından farklı miktarda voltajla şarj edildiklerinde zarar görürler.Bu düzenleyici her telefona gidecek miktarı ayarlıyor,böylece telefon ve bataryası zarar görmeden şarj oluyor.

Sistemin bir diğer özelliği ise ürettiği gücü doğrudan telefonun bataryasında değil bir başka bataryada biriktirerek oradan telefonun bataryasına aktarması.Böylece sürücü sürüşe ara verdiğinde dahi telefon bir süre daha şarj olmaya devam ediyor.

http://3dprint.com/94024/aerocharge-smartphone-charge/

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Kasım 2015, Yıl 49, Sayı 576, Sayfa 20, Tekno-Yaşam, Siz Keyifle Pedal Çevirin,O Telefonunuzu Şarj Etsin
 
Hocam 13-15 yaşlarındayken o zamanlar kasetli walkmanlar vardı bilirsiniz.
Bizimki dandik tabi sony falan değil.Zırt pırt pil bitiyor dayanmıyordu ve ayrıca piller
pahalıydı.Bende 6v bisiklet dinamosuna diyot ve kondansatör ile doğrultup ucunada 6 v el feneri ampulunu seri bağlayıp 3 v ile walkmanı çalıştırmıştım.

Bunlar teknolojide geç kalmışlar...:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst