kontrol kartlarımız

Yaylı tip klemenslerde gevşeme olmaz. Gerçe vidalı olanlarda da olmaz diye düşünüyorum.
 
Yaylı tip klemensler de vaadettiği akım taşıma güçlerinde en güvenilen klemenslerdir. Hatta taşıma kapasitesi üzerinde akımlarda klemens yanar kablo çıkmaz gördüm,öyle diyeyim.
Titreşimli ortamlarda kesinlikle vidalı klemensten çok daha güvenilirdir.
 
Selam,
M16 PoKeys kontrol kartı
https://cnc4pc.com/m16-pokeys-motion-motherboard-for-mach4.html

Enteresan bir kart.

- Üzerine USB veya ethernet arayüzü takılabiliyor. Yani ister USB'den ister ethernet üzerinden kontrol edilebiliyor. Galiba sadece Mach4 destekliyor.
- Kart üzerinde spindle için doğrudan encoder girişi eklemişler. Torna için düşünürsek çok göz alıcı bir özellik.
- Kart üzerinde profesyonel tip el çarkı bağlamak için bir soket bulunuyor.
- Limit siviçleri için ayrı bir giriş soketi bulunuyor.
- E-Stop için de ayrı bir girişi var.
- Bunların dışında sanıyorum 5 tane daha standart giriş mevcut.
- 5 adet sürücü çıkışı (yani 5 eksen)
- Eğer daha fazla giriş ve çıkışa, veya eksene ihtiyaç olursa kart üzerindeki LPT soketine bir paralel port kart takılabiliyor.
- Kart üzerinde spindle PWM kontrolü için 2 tane NC ve NO röle.
- Başka bir güzelliği de eksen ve bazı diğer bağlantılar RJ45 ile yapılıyor.
- "Connector special of 10 pins (PoExtension OUTPUT)" denilen bir özelliği var. 10 pinli özel PoExtension çıkışı. Sanırım buraya başka bir kart eklenebiliyor.
- Mikrokontrolör ile kontrol edilen bir SCHP (Safety Charge Pump) denilen bir güvenlik mekanizması. SCHP benim şu an tornada kullandığım C11GS kartta da var. Mach3 enable olsa bile SCHP kapalı ise bütün çıkışlar mühürlü oluyor. Hiç bir çıkışı kullanamıyorsunuz.

Bu kartı ve ethernet arayüzünü satın aldım. Henüz yolda. Amacım enkoder ile hassas spindle konumlaması kullanabilmek. En basit örneğiyle hassas diş çekmek için. Bu arada, Mach4'ü de satın aldım.

İşlerim bir süredir çok yoğun. Eve sürekli geç saatlerde geldiğim için makinelerime hiç zaman ayıramıyorum. Rahata erdiğim zaman detaylı bir inceleme yazısı yazacağım.

Bu arada sayın @by lent adminimizden Mach4 odası açılmasını talep ediyorum. : )
Ustam bu kartı test etme imkanın oldumu nasıl memnun kaldın mı tavsiye eder misin ?
 
M16 frezeden daha çok torna için yapılmış. Plugin kurulumu yaparken pokeys ayarlarını da tornaya göre kendisi yapıyor. Bu yüzden freze ve frezede 4. eksende nasıl olur sorularını cevaplayamıyorum.

Bu arada M16 kendi başına kullanılmıyor. Haberleşme için PoKeys 57E kartı da gerekiyor. Bu kartı M16 karta M16'ya soket ile bağlyorsun. Onun bir parçası gibi oluyor ve haberleşmeyi bu kart yapıyor. Yani sadece M16 alayım kullanayım diye bir şey yok.

Pokeys ayarları epey karışık. Almadan önce onlara bir bakın. Hatta cnc4pc.com'da şirketle iletişime geçin. Sizin için daha faydalı olur.

Bu arada üstte yazdıklarım Mach4 kullanımında geçerli. Bildiğim kadarıyla Mach3 plugin'i de var ama hiç denemediğim için bir şey söyleyemiyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst