kondansatörde ve rölede en iyi markalar?

entes rg3 12 c röle en fazla 12 kademe biyere kadar iyi...
bence role elektropan 18 kademe Kondansatör kondaş,ede,günsada olabilir...

entes rg3 12c role ve kondaş kondansatör işinizi oldukça rahatlatacaktır
başarılı çalışmalar...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Piyasanın bana göre en iyi rölesi Hitec inter RKR 3P 13C akıllı röledir. kurulumu biraz hassas ama işinin uzmanı...
 
Ede kondansatörlerle sorun yaşamadım. Rölede Tense- Erna ve Sayport ta sorun yaşamadım. Ancak Enteste çok sorun yaşadım.
 
entes rg12cs de hedef cosQ 2 kısımdan oluşuyor biri ind cosQ diğeri capcosQ. şimdi kapasitif 0,80 yaparsam end 1 yaparsam röle nin hedefi ne olabilir bilen varmı?

Burada bir yanlış anlaşılma var sanırım.Hedef CosF yi İnd. veya Kapasitif bölgede seçebilirsiniz.Ama ikisinden biri.En son hangisini seçtiyseniz(İnd. ya da Kap.) o geçerli olacaktır.
 
Entes RG3-12C bir çok uygulamaya çözüm oluyor.Entes Kondansatörleride iyi.Ama KOmpanzasyon sistemini, harmonik yönünden ve röle ayarları açısından(kademe giriş-çıkış süreleri gibi) iyi incelemek daha uygun bir sonuca götürecektir.
 
Bu arada Kompanzasyon Panosunun havalandırılması-soğutuıması çok önemli.Uygun olmayan sıcaklıklarda tüm Kompanzasyon gereçleri arızalanır.
 
Arkadaşlar kurulacak firmaya göre ve satın almacının kompanzasyon panosunu neye ne şartla ve nasıl istediğine bağlı olarak değişir markanın kalitesi ve güveni şimdi adamın trifaze yükü %98 ben buraya neden çok pahalı veya teferruatlı bir reaktif röle kullanayım ki aptallaık veya fazla para kazanma hırsından başka bir şey olmaz çünkü gelecek reaktifi ben ödeyeceğim veya matkap ile kaynak atölyesi ben buraya tek akım trafolu bir sistem kururarsam yanlış olur cezasını ben çekerim o yüzdende yapılacak firmaya göre değişir bu kalite olayı arz talep meselesi diyecekki bana firma ucuz ama kaliteli malzeme kullan ya arkadaş ben matkap ve kaynak atölyesine ister en ucuzunu ister en pahalısını kullanayım maksimum 6 ay dır ömrü taki tristörlü kompanzasyon yapana kadar o yüzden yapılacak yere ve kişinin isteğine göre değişen bir durumdur bu edesinden tutunda enerkon ekon siemens kael entes inter krc tense gibi markaların hepsinin ayrı ayrı kullanım yerleri vardır.Eğer sen kullanılacak yerleride biliyorsan veya kullanmayı biliyorsan hepsi senin için bir cihazdır.Burada markaların kalitesi esasında kullanıcının iş kalitesine bağlı birazcıkta örnek verirsem sen kontaktörlü klasik bir kompanzasyon panosu yapıyorsun eee ne deşarj bobinin var ne kompanzasyon kontaktörüğ kullanmışsın veya üç fazlı bir cihaz kullanmamışsın sayacın doğru bağlanmışmı bağlanmamış mı bilmiyorsun hiç bilmediğin görmediğin bir yere kompanzasyon yapmaya çalışıyorsun bir de marka tartışıyorsun bu yanlış bir denklem olur.Şahsen benim için önemli olan tek etmen şudur ilk başta TÜRK imalatcısının ürününü tercih ederim çünkü yabancı ülkelere gittiğinize kendi malları haricinde ürün kullandırtmıyorlar daha sonra yerli imalat mı yoksa çinde mi yaptırıyor diye bakarım yerli imlat ise ilk tercihimdir.Önemli olan türk imalatcılara öncelik verip kendilerini geliştirmesine yardımcı olmak daha sonra bir sorun yaşarsam hangisi bana en iyi teknik desteği veriyor ona bakarım buda en etkili bir tercih sebebimdir.

Sözün özü kaliteli veya kalitesiz diye bir ürün yoktur kaliteli veya kalitesiz diye kullanıcı vardır. Ben hem kontaktörlü hem tristörlü cihazlar imal etmeme rağmen hala bir şeyler öğrenmekteyim ve çalışma arkadaşlarım ile paylaşmaktayım hemen hemen bütün cihazlarıda kullanabiliyorum marka olarak fanatik hiç olmadım ama işimin hep fanatiğiyim bu işi fanatiklik haline getirirsem inanın bir marka olur onunda fiyatı şu anki gibi absürt derecede pahalı olur fanatiklikten kaçınınki fiyat düşsün rekabet artsın kalite artsın hepsi iyi markalar hepside kullanım yerleri farklı yeterki nasıl kullanacağımızı bilelim öğrenelim öğretelim.
 
arkadaşlar ELEKTRİK TELLERİ VE ÖZELLİKLERİ araştıracağım bir türlü bulamadım bana yardım eder misiniz ????
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst