kondansatörde ve rölede en iyi markalar?

Sayın arkadaşlar en iyi marka röle en iyi marka sigorta en iyi marka kontaktör diye bir şey yoktur.Arz ve talep vardır.Aksi durum söz konusu olsaydı şahıslar en iyisini alırlardı kullanırlardı diğer firmalarda batardı 1 tane röleci 1 tane kondansatörcü 1 tanede kontaktörcü ve sigortacı olurdu.

Senin ihtiyacın ney o önemli olan hepsi kullanılabilir hepsi de kendi çapında iyidir. Hepsininde yeri vardır. Olay şudur kontaktör ile alakalı bir şey bilmiyorsan sigorta ile alakalı bir şey bilmiyorsan Reaktif röle ile alakalı bir şey bilmiyorsan git bilen birine yaptır bu iş ilk defa kullanma ile alakalı bir durum değildir. İstesende beceremezsin zaten ama şunu önerebilirim kişilere kompanzasyon ile uğraşan şahıslar firmaların web sayfalarından bilgilerini ve çalışma yapılarını okusunlar kompanzasyon ile birazcık bilgisi varsa ne istediğinide biliyorsa hepsi basittir reaktif rölelerin kullanmasını beceremedin mi ara firmayı gelsinler düzeltsinler sanada hatalarını söylesinler zaten birazcık bilgin varsa onlarıda işinden alı koymuyorsun fakat sen kompanzasyonu bilmiyorsan hiç elleme derim işin içine girdikçe üç kuruşa yaptıracağın şey çıkar sana 25 kuruşa derim. Kompanzasyon da önemli olan ihtiyacın ne onu bilmektir.Şimdi kapasitiften sorunun var ama sen bilmiyorsun git hangi kontaktörü seçersen seç sigortayı seçersen seç kondansatörü seçersen seç önemli olan ne istediğini bilmek gerisi teferruattır. Gidipte en pahalısını almak en fonksiyonlusunu almak en hızlısını almak tamami yanlış olur yönlendirme yapmakta yanlış olur.

Arkadaşımız bir marka belirtmiş çabuk arızalanıyor diye o arkadaşa sormak lazım kontaktörler devreye sık girip çıkıyor mu deşarj bobinin var mı veya kontaktörlerin kompanzasyon kontaktörü mü? Eger Kompanzasyon panon tristörlü ise sıfır geçir devren doğru çalışıyor mu ? Sisteminde harmonik oluşturacak cihazlar var mı? Panondaki havalandırma yeterli mi? Trafo voltajın veya sana gelen voltaj normal değerlerde mi? gibi bir çok soru sorabilirim ilk başta bu tarz soruların cevaplarını bulacak düzeltecek sonra marka ile uğraşacak diye düşünürüm.Yoksa hepsi birbirinin aynıdır.

Reaktif Güç Kontrol Röleleride hemen hemen birbirinin aynıdır fakat en başında dediğim gibi sen cihazdan ne istiyorsun sistemin neye ihtiyacı var bu çok önemli İnter markası bir ara iyi satış yapıyordu ama firma yanlış politikalar sonucu battı olarak biliyorum teknik destekteğide yok bildiğim kadarı ile Karacanın ise ne kullanırlarken gördüm ne de kullandım. Entes bana birazcık pahalı gibi geliyor kondansatör öğrenme konusunda hemen hemen en hızlısı diyebilriim fakat ilk baştaki kademeyi trifaze koyma cihaz donup kalıyor ayrıca difaze kondansatör kullanamıyor.Kael şimdi yeni bir röle çıkardı geçenlerde kullandım 18 kademe monofaze difaze trifaze kondansatör ile çalışabiliryor bir çok fonksiyonu var LCD ekranlı felan fakat pahalı ve kullanıcıların menülerde kaybolma ihtimali yüksek görünüyor VARKOBİ-12 de öyleydi. Tense marka reaktif röle kontakör için 0,4 sn çok hızlı kondansatörleri öğrenirken akım sabit olmak zorun da monofaze difaze trifaze kondansatör kullanabiliryor kaç kvar kondansatöre ihtiyacı var gösteriyor elle kondansatör giremiyorsunuz malesef bir ayrı özelliğide güç akış grafiğine sahip olması yani kompanzasyonunuza bağlayın bir iki gün kalsın firmanın hangi fazda kaç kvar'a veya indüktöre ihtiyacı olduğunu çıkarabilirsiniz.Kondansatör bağlanabildiği gibi indüktörde bağlanabiliyor. Hem 1 adet LCD ekranı 3 adette Digit ekrana sahip 24 kademe fiyat bakımındanda fena değil menüsü türkçe ve basit bu yazmış olduğum basit bilgiler benim aklımda kalanlar şimdi bu yazdıklarıma göre hangisi iyi hangisi kötü diyebilirsinizki ama hepsini kullanan ve müptelası olan arkadaşlarım meslektaşlarım var dediğim gibi önemli olan neye ihtiyacımız olup ne istediğimizi bilmek doğru yerde malzemeleri doğru bir biçimde analiz yaparak sisteme dahil etmek hepsi bu kadar basit.

Saygılarımla...


İsmail Ufuk

İLKSİN Kompanzasyon Sistemleri

Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın ismail bey VARkombi-18 e şönt reaktör bağlanabilmektedir.Röle geniş renkli lcd ekrana sahip ve tamami ile türkçedir.Menü içerisinde sadece 2 alt menü vardır neresi size karışık geldi tam olarak açıklarsanız sevinirim.Rölenin fiyatı fazla demişsiniz bunun kıstası nedir bunuda açıklarsanız sevinirim.İyi çalışmalar dilerim.
Ayrıntılı bilgi için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
 
kımse üzerine alınmasın yanlış anlamasında kımseyide savundugumdan degil 18 PC elektrik ten az buçuk anlayan her insan çok rahatlıkla kullanabilir uygun kondansator seçimi sen yap roleye dogru bagla akım trafosu oranını ister gir ister girme sen gerisini roleye bırak hepsini halleder olakı takıldım mı SEMİH VEYA SERKAN BEY İ(bu arada kendilerine saygılar)hemen role arkasındaki numaradan ara derdine ilaç olsunlar.
 
Röle veya kondansatörde hangi marka daha iyi diye birşey yoktur.

Reaktif röle veya kondansatör seçiminde tesisin yük durumu, karakteristik özellikleri, fiyat performans değerlendirmesi önemlidir.

Örneğin; totaldeki reaktif yükü dengeli, yükün giriş çıkış süresi uzun ve 10kVAr'ı bulmayan bir tesise, röleli ampermetre yeterli, reaktif röle bile fazla gelebilir. :)
 
rölenin kondansatörleri en az devreye alıp-çıkartarak kompanzasyon yapması gerkir. Böylece hem kondansatörlerin hem kontaktörlerin ömrünü uzatır.
Yeni nesil rölelerde kondansatörlerin kaç kez devreye alındığını gösteren sayaçlar vardır. Bu sayaçlara bakarak hangisinin daha az işlemle aynı işi yaptığına bakılabilir.
Bağlantı hatalarında hangi numaralı klemesin yanlış olduğunu söyleyebilen ve kondansatör&kontaktör ömrünü uzun tutan röle olarak Gepa RQ-30 kalitesini ıspatlamıştır.
internetten izleme, istatistik kaydı tutma gibi özelliklerde pc programında mevcut.

http://www.gepaelk.com/urun.php?id=127&cat=1
 
arkadaşlar entes kael-den pahalı değilmi yorumlarda kael pahalı gibi görünüyor
 
röle SiEMENS röle VAR KOMBi 18 tavsiyemdir bu cihazı alarak birde reaktör eklersen sisteminde ne kapasitif nede endüktif sorunun olur... bir incele istersen cihazı...
 
Arkadaşlar merhaba,

Klemsan REMO-Q ürününü deneyen var mı aranızda ? Bağlantıları otomatik ve hızlı öğrenebilme, kondansatör ömürlerini ve ölçtüğü tüm değerleri hafızasında saklayabilme gibi özellikleri mevcut.

Kael ürününün eksikleri mevcut bence. Bağlantı öğrenme fonksiyonu yok. Akım trafolarının çıkışlarını mutlaka doğru bağlaman gerekiyor, kendi düzeltemiyor. Kataloglarında vurguladıkları hızlı kondansatör öğrenebilme özelliği kesinlikle mevcut değil. 5-10 defa devreye aldıktan sonra ancak öğrenebiliyor. Gözüme çarpan en büyük eksikliklerden biri ise , gece yükler devre dışı kaldığı zaman 1. faz kapasitif olmaktadır. Kael sürekli kademe devreye alıp çıkarmaktadır. 5 dakika için 15-20 defa falan. Bu da kontaktörü etkileyebiliyor. Dengesiz yüklerin olduğu yerde sıkıntı çıkartıyor. Difaze kondansatör gücünü öğrenemiyor.

Remo-Q üründe bunların hespine çözüm olduklarını belirtiyorlar. Kullanan varsa bilgi vermenizi rica ederim.

Saygılar..
 
Mükemmel ürün de vardır, mükemmel uygulamada. En iyi ürün her uygulamada mükemmel sonuc vermeyebilir, yada en kötü denilen ürün, bazı uygulamalrda efektif ömür/performans verebilir. Örneğin en kötü kondasnatörü dahi kullandığımızda harmonik filtreli ve sıfır akım anahatarlamalı cihazlarımızda hiçbir sorun yaşamıyoruz. Ama en iyi kondansatörü dahi kullansak, gevşek bağladığımızda en kötü ürünü üretmiş oluruz.
 
kondaş iyidir.hem ekonomik hemde dayanıklı...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst