Kompanzasyonla elektrik faturası düşermi

buradan 15 kw üstü kompanzasyon şart anlamı mı çıkıyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Peryodik kontrolla kastım, Tedaş bazen elektrik abonelerinin sözleşme güçlerini aştıklarını elektrik faturalarından da anlayarak bu tür aboneleri listeleyip, 6 aylık veya yıllık olarak denetleyebilir. Şöyle misal verecek olursak aylık 1500 tl fatura ödeyen ve abone sözleşme gücü 5 kW olan bir abone yaklaşık 4000 kWh elektrik tüketir. 4000 kWh elektrik aylık 720 saata bölünürse buda yaklaşık anlık 6 kW güce tekabül eder. Bu abone 24 saat çalışamayacağından çalıştığı zamanlarda ortalama çektiği güç 15 kW'ı geçer. Buda kurulu gücünün diversite hesabıyla 25 kW'ı aştığını gösterir. Kurulu güç 25 kW'ı aşması hem proje tadilatı yapması(6 kW'ı aştığından) ve hem de kompanzasyon tesisi kurmasını(15 kW'ı aştığından) ve aşan güç kısmı kadar fark güvence bedelini ödemesini gerektirir.
 
arkadaşlar yorumlar için sağolun fakat bizim okulumuzun kurulu gücünün 15 kw olduğunu tedaş bilmiyor tedaşın sisteminde 5 kw bizim okul yetkilileri faturayı düşürmek için istiyorlar kompanzasyonu yani ceza falan yok ama sırf tasarruf yapacaz diyorlar nerden duydularsa ben tasarruf olmaz diyorum acaba yanılıyormuyum
 
Tedaş kurulu gücünüzün 15 kW'ı aştığını tespit edememişse hiç ortalığı karıştırmanıza gerek yok. Sağın solun lafını dinleyip durduk yerde başınıza iş açmayın. Yani kompanzasyon tesisi yapmak hem maliyet açısından hem de sürekli kontrol açısından sakıncalıdır. Kesinlikle 1 kuruşluk elektrik tasarrufu sağlamaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst