hastane elektrik faturası azaltma tedbirleri

b a k u n

Üye
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
37
yükümlülüğünü üstendiğim hastanenin elektrik faturası aylık ortalama 25000 tl gelmektedir. çoklu tarife kullanmaktayım. faturamız oldukça ideal görünmektedir. aynı ildeki diğer hastanenin ( şu an çalıştığımdan yaklaşık 1.5 kat büyük) faturası 80000 tl gibi uçuk bir ücret gelmekteymiş. şimdi o hastanede görevlendirmem ve faturayı aşağıya çekmem isteniyor.
1- tarifeleri tek tarife ve gece tüketimi de fazla olduğu için dezavantaj yaratıyor görünüyor.
2- kompanzasyon sisteminde ceza görünmüyor.
3- balastlar mekanik. elektronik balasta geçmek daha avantajlı görünüyor.

aklıma gelenler bunlar. deneyimi olan arkadaşların aklına gelen tedbirler varsa paylaşabilir mi ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hidroforunda basınç kontrollu frekans konvertörü kullanabilirsin. Bahçe sulamanı direk olarak su dağıtım şirketinden ikinci kez abone olarak, Şebeke basıncıyla bahçeni sulayabilirsin.
 
Led aydınlatmayı bi düşün derim.Ayrıca pc lerin (tabi bu bilgisayarcıların işi varsa yetkili onla görüş)ekran koruyucu özellikleri ve güç seçeneklerini gözden geçirip tasarruflu kullanılmasını önerebilirsin.Su ısıtıcı çay kahve makinalarının soğutucu dolapların termostat ayarlarını kontrol et klimalar düzenli olarak temizlenmeli ve otomatik modda kullanılmalı.Kapılar boşa açık kalmamalı.Hasta odalarında televizyon ve aydınlatmalar bazen boşa çalışıyor onlarada dikkat et.Pencere kapı aralıklarındaki izolasyonları kontrol et.Şimdilik aklıma gelen bunlar bunları yaparsan büyük bir fark elde edebilirsin.
 
Değerli Arkadaşım;

Abonenin önce reaktif ve kapasitif cezaya girip girmediğini kontrol etmek gerekir. Bir diğer dış aydınlatma armatürlerinin lümeni yüksek ve gücü düşük olan armatürler ile değiştirilmesi uygun olur Örnek:Led armatürler .

Klima ve ısıtma sistemlerinin uygun derece olması ,

Lavabo vb. yerlerde bulunan aydınlatmaların fotoselli sensörlü tercih edlilebilir.

Binalarda kullanılmayan kalorifer peteklerinin kapatılması,

İyi çalışmalar.
 
Serbest tüketici ve puant tarifesini de araştırmanızda fayda var.
 
Son düzenleme:
ortak alanlar için aydınlatmada sensorlu kontrol yaparsan ve ayrıca balastları dali balast ile degistirip enerji tasarrufu yaptırabilirsin
bunun dısında calısan buyuk guclu motor vb ekıpmanları takıp et
 
led aydınlatmayı uyguladığınızda aydınlatma giderlerinin ~%70 oranında azaldığını göreceksiniz hastanedeki aydınlatmalar bilindiği üzere genelde 4x18 watt floresan lambalar kullanılmakta bunun yerine led panellerden kullandığınızda çok daha tasarruflu olacaktır.Yaklaşık olarak bir adet etanj armatürü kayıplarıyla beraber ~85Watt civarında elektrik çekmektedir kullanacağız bu ürüne muadil olarak led armatür ise maksimum olarak ~50Watt çekmektedir.Kullanılan armatür sayısını hesap ettiğinizde çok ciddi bir enerji tasarrufu olacağına garanti verebilirim lambaların geneli neredeyse 10-15 saat hatta 24 saat yananları da mevcut hastanelerde.Ayrıca veysel28 arkadaşımızın dediği gibi bilgisayar ekranlarındaki ekran koruyucu yerine ekranı kapatma durumuna gidilirse buda ciddi bir tasarrufa etkendir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst