kompanzasyon sorusu...

%100 ve %16 oranlarını hangi değerlere göre hesepladınız?
(Hatırlatmakta fayda var: Kurulu gücünüz 50kVA'nın altında olduğuna göre ceza oranlarınız %33 ve %20)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın ekotone akım trafosunu kompanzasyon sistemine uygulamış olabilirsin .
akım trafosu tüketim noktasının çektiği akımı ölçmelidir. ekten baka bilirsin.

baglanti-semasi.jpg
 
Arkadaşlar akım trafosunu saatten önce ana şalterle saat arasına koydum. oranı 75/5 en uygun yer orası idi.Zaten eskiden oradaymış analog saat varken.kompanzasyon çalışıyor kontaktörler devreye girip çıkıyor.role de 2 alarm var.hem eksik kompanzasyon hemde fazla kompanzasyon alarmı veriyor.
Değerleri aktif reaktif kapasitif endekslerine göre hesapladım.Sistemde fazla yük yoktu bugün.2pc 10 tanede florasan çalışıyordu(40w lık).diğer endeks ölçümlerindede end %35 kap %60 civarı çıkmıştı.
sorun kondansatör değerlerinin büyüklüğünden olabilirmi.
 
kullandığınız rgr markasını yazabilirmisiniz
 
En son bahsettiğiniz şekilde yüklenmede fazla kapasitif yüklenmiş olabilirsiniz, zaten normalde şebekede yüklü olan tasarruflu lambalar kapasitif yük oluşumuna neden olur, arkadaşların da bahsettiği şeylerde de hata yoksa, reaktif güç kontrol rölenizde sorun olabilir.
 
sistemde
tasarruflu lamba yok bol miktarda balastlı florasan var .
 
ekotone arkadaşım,akım trafolarını sayaç sonrasına uygulamakla çözüme başlayalım.Kullandığın röle VARko-308 üç faz ölçümlü olmasına karşın monofaze kondansatör uygulamasına imkan tanımamaktadır.VARkombi serisini kullanman gerekirdi.yada muadili röleler.önceki hatırlatmalarıma bakarsan, monofaze kondansatör uygulamasından bahsetmiştim.kaldıki okul v.b yerler için monofaze kondansatörlü sistem olmazsa olmaz gibidir.aksi halde tölerans %2 -3 gibi üç faz amperlerini eşitlemen gerekir.salt hidrafor- varsa otomatik kapı motorunu üç faz olarak düşünürsek geriye kalan yüklerin tamamı monofaze.dolayısıyla elindeki röleyi aynı firmanın VARkombi serisi ile değişerek yada muadili röleleri kullanarak monofaze-trifaze kondansatör uygulamalı kompansazyon yapman şart.kolaylıklar diliyorum.
 
Konudan bağımsız olarak bir sistemde tasarruflu lambanın dışında sadece normal sokak lambası varsa gene aynı şekilde kapasitif oluştururmu?
 
Sayın roboelektronik,sokak aydınlatmasından kasıt civa buharlı ise ; hayır kapasitif oluşturmazlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst