kompanzasyon sorusu...

ekotone

Üye
Katılım
23 Şub 2008
Mesajlar
48
Puanları
1
arkadaşlar hepinize merhabalar.
İlk kez bir kompanzasyon panosu yapıyorum yardımınıza ihtiyacım var.29 kw kurulu güce sahip aydınlatmaların hepsi florasandan oluşan bir okul.ölçümlerini yaptım ve 3 akım trafosundan beslemeli 3 fazlı 8 kademeli role kullanmaya karar verdim.Kondansatörler 5 kademe olacak, 1.5, 2.5, 2.5, 5, 5 şeklinde .Yanlız panocu, akım trafolarını saatten önce koymamı söyledi burada biraz kafam karıştı .Genelde akım trafoları saatten sonra takılır.
Bu konuda yardımlarınızı istiyorum .teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayaçtan önce koyarsanız, ileriki zamanlarda akım trafosunu değiştirmek gerektiğinde mühür problemleri çıkacaktır.
Mühürlü bölmeden (sayaçtan) hemen sonra ilk olarak akım trafolarını koymanız en uygunu.
 
Hocam teşekkür ederim.Bi de bu sistem de trifaze rolemi yoksa monfaze mi kullanmam uygun olur.
 
ekotone arkadaşım,kullanacağın sistem mutlaka trifaze-monofaze kondansatör uygulamalı olmalı.zira okul tesisatında muhtemelen hidrafor dışında trifaze ile çalışan unsur yoktur.belirttiğin trifaze kondansatörlere ilaveten 3 adet 0.5 kvar-3 adet 1 kvar monofaze kondansatör uygularsan daha iyi bir netice alabileceğini düşünüyorum .ayrıca belirttiğin güce 60/5 akım trafosu kullanacaksın(ilk kez bu işi yapacağını yazdığın için bunu vurgulamış bulundum)selametle
 
sayın kompanze nin söylediklerini destekliyorum.
birde ağırlıklı florasaların olduğundan bahsetmişsin florasanlar eğer elektronik balanslı ise kapastif sorunu ile karşılaşa bilirsin.
 
Arkadaşlar sorun büyük.Sistemi çalıştırdım,5 kademeli (1.5 2.5 2.5 5 5 ) trifaze kondansatör , varkombi 8 kademeli trifaze rgr si kullandım.İlk ölçümlerimde end.%100 kap.%16 .ne yapacağımı şaşırdım.role ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmadım zaten fabrika ayarları istenilen düzeyde.acaba nerde hata yaptım.Kondansatör ilavesi yapmalımıyım.Lütfen yardım.
 
Kompanzasyon devreye giriyormu ?Röle hangi modda ? Akım trafo oranı ne ?
 
ekotone arkadaşım, kompanzasyona referans veren akım trafolarını sayaçtan önce uygulamış olabilirsin.yada akım trafolarını kompanzasyon panosuna hapsettin(sistemin tüm yükü akım trafolarından süzülmesi gerekiyor).belirttiğin aktif-reaktif oranı doğru ise (100%100)ortada kompanzasyon olgusu yok demektir.zira en kötü kompanzsayon da dahi 100%100 gibi oran olmaz. ne tür işlem yaptın detay verirsen yardımcı oluruz.selamet
 
sayın ekotone bu durumda demekki senin yapmış olduğun kompanzasyon sistemi hiç işlev görmüyor.
yoksa 100\100 oranında endüktif olması mümkündeğil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,780
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst