kompanzasyon sorusu...

Normal sokak lambası ve gücü 20 kw'dan fazla, kompanzasyon yapılmak isteniyor, o yüzden soruyorum, kondansatör bağlayamayız, şönt reaktörle işi çözebiliriz diye düşünüyorum, (kapasitif oluşturduğundan dolayı var olan sistem) yorumlarınızı bekliyorum acilen.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sokak lambaları için en uygun çözüm,lokal kompanzasyondur.Lamba gücüne göre seçeceğiniz kondan-
satörü,lambanın içine veya direğin dibindeki klemenslere koyabilirsiniz.şönt reaktör koymayı gerektiren bir durum olduğunu sanmıyorum.
 
Her lamba için ayrı kondansatör diyorsunuz ama, sokak lambası endüktif yük oluşturur mu.
 
Sokak lambası için civa buharlı (veya sodyum buharlı) lamba kullanılmışsa bunların (lamba gücüne göre) balastları vardır. Bu balastlar endüktif güç tüketir. Bunlar için kompanzasyon gereklidir.

fahri yetiş'in de belirttiği gibi bunun için en uygun çözüm lokal kompanzasyondur. Piyasada sık kullanılır. Hem hesaplıdır. Hem de Bakım istemez. Sorun oluşum esnasında çözülmüş olur.
 

Ekli dosyalar

  • Deşarj Lambalarında Balast Seçiminin Önemi ve Civa Buharlı Lambalardaki Etkileri.rar
    79 KB · Görüntüleme: 0
  • AYDINLATMA SİSTEMLERİNDE REAKTİF GÜÇ KOMPANZASYONU.rar
    92.4 KB · Görüntüleme: 0

arkadaşım öncelikle kullandığın röleyi (varko 308) varkombi12 veya rg312c ile değiştirmen gerekiyor.Şu an uygulamakta olduğun kondansatör ve röle ile hele hele okul ve benzinlik gibi yerlerde oranları tutturman çok zor. Monofaze kontrollu röle kullanarak ilk 3 kademe 0.50 kvar(mon)..... sonraki üç kademe 0.83kvar (mon) .......7ve8.kademe 1kvar tri......9.kad.1.5kvar tri........10-11.kad.2.5 kvar tri.....12kad.5 kvar tri.... Bu şekilde uygularsan problem kalmaz. Ancak senin röle ayarlarınla ilgili sıkıntın var.İnd. ün 100 de 100 gitmesi sözkonusu değil.bağlantılarını tekrar kontrol et.
 
arkadaşlar sorunu büyük oranda halletim.Sorun aşırı dengesiz yükten kaynaklanıyordu fazın birisi sürekliş kapasitif yazıyordu önce yükleri dengeledim kapasitifi ortadan kaldırdım.,sonra roleyi varkombi 12 ile değiştirdim trifaze kondansatörleride monofaze yaparak bağladım reaktif oranları şimdilik e:25 ca:15 sınırlarına çektim ama sürekli değişiklikler oluyo şu anda 5 kademe monofaze bağladım 3 kademe daha monofaze gerekiyor. Bu arada ekol arkadaşıma yardımlarından doılayı teşekkür ederim.
 
eyer o tesiste boşta trafo varsa
elektronik balast varsa
özelliklede ups varsa
ayar tutturman zorlaşır bu tip düşük güçte degişken yükler hep baş arıtır
her faza akım trafosu şart, yönlerine lütfen dikkat.
monofaze condanstör tercih etmelisin.
cos Q 99 yapkondanstör kademe almayı düşür 5 sn
endeksleri kaydet ve buraya aktar. kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,833
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst