kompanzasyon panosu

tuğrul90

Üye
Katılım
12 Nis 2009
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
34
-şimdi kompanzasyon panolarında akım trafosundan önce enerji alınmamalı bu tamamda.
yalnız 3 fazlı sistemlerde akım trafolarından sonra bara bağlandığında baranın ilk enerji bağlandığı yerdenmi kompanzasyona besleme almalıyız. yoksa baş orta veya son farketmezmi.
-enerji analizörü ve r.g.k.r. akım trafosundan seri şekilde bağlasak hassiyet düşermi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kompanzasyon panolarınde gerilim uçlarını akım trafosundan once veya sonra alacagız diye bir kaide bulunmamaktadır bu tamamen rgk rolesinin imalatçı firma tarafından yapım şekli ile alakalı olup markaya gore farkılık gosterebilmektedir mesela gepa reaktıf guç kontrol rolesi gerilim ucunu akım trafosundan once almakta entes ise sonra almaktadır
akım trafosunun uzerınde VA diye ibare bulunmakta ve bu akım trafosunun gucunu gostermektedır enerji analizoru vede reaktıf guç kontrol rolesini 10 va olan bi akım trafosuna rahatlıkla baglaya bilirsiniz:)
 
şimdi bizim bağladımız rölelerde akım trafosundan sonra gerilim alınıyo.
yalnız bu kompanzasyona ana besleme enerjisi barada ilk kablonun
bağlandığı yerden mi alınmalı yoksa baranın sonunda olsa farkeder mi.
 
baranın sonunda olursa daha iyi olur neden barada cos q 1 olacagından dolayı baradakı toplam akım kol akımlarından daha düşük olacaktır:)

 
yani baraya ilk enerji bağlanan yerden değil baranın en sonundan
 
hocam baranın en sonundan derken baraya baglı olan dıger besleme unıtelerınden once alman gerekır sonundan alırsan okumaz soyle anlatayım sıstemı besleyen bır ana salter 2500 a olsun bır adet 1000a kompanzasyon salterı ve dıger hatları dagıtan salterler olsun akım trafolarını baglıycamız yer ana salterden sonra hıc bır dagıtım olayan yerden almaktır esas olan yanı ana salterın cıkısına enerjının ılk gırdıgı yerden alalım kı sıstem duzgun calıssın
 
Kompanzasyon sistemlerinde akım trafolarını yükten önce bağladığınız takdirde gerilim uçlarının bağlantısı önem arz etmez.(kompanzasyon barasından beslenilmesi önerilir)Önemli olan güvenlik tedbirlerini alıp RGR yi koruma altında tutmak.
 
Belki arkadaşımızın aklındaki soru şuda olabilir, zaman zaman bahsediyoruz, trafo sabiti için bağladığımız sabit grup'un enerjisi akım trafolarından evvel alınmalı kuralındanmı bahsediyor.. bbbirde, tüm kompanzasyon sisteminin enerjisi mutlaka akım trafolarından sonra alınmnalıki, sayaç sistemin, reaktif ve capasitifini de yazabilsin, panonun dizaynına göre, nerede olacagı, bence sorun değil..
 
(hocam baranın en sonundan derken baraya baglı olan dıger besleme unıtelerınden once alman gerekır ) yazmış uğur usta.
işte ben bunu soruyorum.baradan kompanzasyon beslemesini baradaki diğer besleme ünitelerinden öncemi almamız gerekir.
(bir elektrikçi bana kompanzasyon beslemesini baradaki diğer ünitelerden önce almalısın.aksi takdirde yanlış ölçüm olur dedi.
kompanzasyon beslemesini ortadan falan alırsan kompanzasyon beslemesini aldığın yerden sonrasını kompanzasyon yaparsın demişti.)
bu ne kadar doğru onu sormuştum
 
Akım trafoları ile fabrika dağatımı arasında herhangi yerden besleme alabilirsiniz (kompanzasyon u bağlayabilirsiniz), önemli olan akım trafolarının tüm dağatım noktaları ile birlikte kendi girdiği düzeltmeleri görebilmesidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst