Kompanzasyon konusunda bilgisine güvenen

Katılım
1 Kas 2011
Mesajlar
21
Puanları
1
Arkadaşlar benim sorunum şu ki ; bir dağıtım panosu yaptık 150 KW gücünde ve aynı zamanda kompanzasyon panosunuda kendım yaptım. Tesisin sayacında ayrı olarak panoya gözlemlemek için bir x5 sayac daha koyduk.Sistem çalıstıgından beri sayacta okudugumuz kadarıyla %50 reaktif %50 kapasitif yazıyor. Bağlantıların tamamını kontrol ettım. Entes Reaktif rölede cok guzel calısıyor. Hersey sıralı ve doğru olarak bağlı ustam da sorunu cozemedı sızın bu konuda bı bılgınız var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Reaktif KOntrol Rölesine ait akım trafoları, komnpanzasyon aldıgınız noktadan öncemi, sonramı, önce olması gerekir. Diğer ayarları yaptıgınızı farzedıyorum ama, yinede tekrarlıyalım.
Devreye girmede gecikme süresi,
devreden cıkmada gecikme süresi,
akım trafosu oranı veya değerinin düzgün girilmiş olması ve, akım trafosu ve gerilim uclarının sıralamasının doğru olması..
 
cos fi yi kaça ayarladınız? Yükleriniz nedir? Her iki sayaçtada %50 mi görüyorsunuz değerleri?
 
Ana sayacın tüketimi yazdığı, süzme sayacın ve reaktif rölenin tüketimi yazamadığı yükler vardır. Akım trafolarının nerede durduğu çok önemli.
 
mevcut bağladığınız sayaca bir adet ilave sayac bağladınız sanırım yanlıs anlamadıysam... peki bağladığınız sayac kompanzasyondan öncemi sonramı?cünkü aynı sıkıntıyı bende yasadım akım trafolarım yanlıs bağlantı yapıldığından dolayı hem reaktif hemde kapasitif gidiyordu enerji aldıgımız firma sayac kontrollerinin doğru olup ve bu sekilde mühürleme yapmıstı bu sekilde altı ay calıstı ben tekrar mühür kırdırarak bağlantıları kontrol ettirdim sonuc olarak bağlantım yanlış yapılmıs cezayı bu yüzden yiyorduk...
 
Değerlendirmeleri değerlendir bir sonuca varabilirsiniz eğerki sayaca ayrı trafo röleye ayrı trafo ve doğru akım değerlerinde ise ayrıca faz dengelemelerine dikkat et. Ben kompanzasyon sorunumu Entes ile reaktif ceza bedelli çözüm ortağı anlaşması ile 2 yıldır 1 kuruş ceza vermeden aylık 45.000 tl değerindeki 11 şubeyi takip ediyorum korkulu rüyalar görmüyorum dizede tavsiyemdir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst