Klimaların yapısı, çalışması, klima çeşitleri ve klima montaj yerinin belirlenmesi dökümanı

gezz110

Üye
Katılım
29 Kas 2006
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
klimaların yapısı,çalışması,montaj yerlerinin belirlenmesi,klima çeşitleri ve kullanılan elemanları içeren bir döküman aşağıdaki ektedir.

Toplam dosya boyut:22,1MB
 

Ekli dosyalar

  • A SPLIT KLİMALARDA YER SEÇİMİ VE YERLEŞİM.rar
    1.7 MB · Görüntüleme: 9
  • A temel kavramlar.rar
    8.1 MB · Görüntüleme: 9
  • B SPLİT KLİMALARI DEVREYE ALMADAN ÖNCE!.rar
    16.6 KB · Görüntüleme: 6
  • BÖLÜM-5 KLİMALAR.rar
    3 MB · Görüntüleme: 4
  • D klima eğitimi-pratik.rar
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • klima devre elemanları.rar
    8.1 MB · Görüntüleme: 8
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar bizim klimanın dış ünitesi klima kapalıyken bile kendi kendine çalışıyo ama iç üniteye etkisi olmuyo yani dış ünitede istem dışı çalışma isteği var ne hikmetse yardımcı olursanız sevinirim
 
merhaba arkadaşlar güneş enerjisi ile çalıştıran varmı klimayı ?
 
isimsiz_10 ' Alıntı:
arkadaşlar bizim klimanın dış ünitesi klima kapalıyken bile kendi kendine çalışıyo ama iç üniteye etkisi olmuyo yani dış ünitede istem dışı çalışma isteği var ne hikmetse yardımcı olursanız sevinirim
sözünü ettiğin arızayla karşılaşmıştım gibi hatırlıyorum dış ünitede gürültülü bir şekilde çalışmak istiyor ama iç ünite çalışmadığından bir süre sonra bu durum sona eriyor belli üsre sonra aynı şey tekrarlanıyor.eğer tarif ettiğim gibi bir durum söz konusuysa dış ünitedeki röle değiştirilmesi gerekli.
 
hoobyelektrik ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar güneş enerjisi ile çalıştıran varmı klimayı ?
şuana kadar hiç duymadım ve görmedim ama klimanın şebekeden talep ettiği volt ve akım değerleri güneşten sağlanabilirse neden olmasın
 
Güneş enerjisi ile klima çalıştırılabilir fakat güneş enerjisinden elektrik enerjisi olarak faydalanmanın yatırım maliyeti yüksek kendini amorti etme süresi oldukça uzundur.

Ayrıca bir not daha var marmara bölgesini ele alırsak metre kareden 1168 kwh elektrik enerjisi elde ediyorsunuz. birim fiyata indirgersek yılda 120 dolar gibi bir tasarruf elde ediyorsunuz ama yatırım maliyetini ele alırsanız bu size 10 yıl gibi bir sürede geri dönmeye başlıyor. Yani türkiye gibi bir ülkede EVD enerji verimlilik ve dağıtım şirketleri sizinle 1 yıl bazı yerlerde 3 yıl gibi rakamlar üzerine konuşurken 10 yıl yüksek bir rakam. İşte bu yüzden güneş enerjisinden elektrik enerjisi olarak faydalanmak çokta tasarruflu olmuyor.
 
çok teşekkürler, yararlı bir çalışma olmuş ellerine sağlık...
 
bu bahsetti̇ği̇ni̇z ariza deği̇l, gayet normal bi̇r durum....
 
Pes dedirtecek tarzdan klima montajı örnekleri

klima 2.jpg
klima 3.jpg
klima 4.jpg
 
resimler manyak hiç klimanın dış ünitesinin çalındığını duymadım.. sanki çalıncakmış gibi saklamışlar..klimacıda çalıştım 50-60 kiloluk şeyi ordan sökmek zaten yeterince adamı yorar.
dış ünite arızası hakkında ise birçok kez gördüm ..dış ünitedeki kondansotörle da alakalı olabiklir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst