klima yüksek basınç hattında karlanma

kanja

Üye
Katılım
3 Ara 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Herkese slm.
Evdeki klimanın soğutma modunda çalışırken basma hattı(yüksek basınç)hattında karlanmaya başlıyor.daha sonra iç ünitenin selpantinlerindede karlanma görülüyor.bu sorunu gaz şarzı ile çözülebilir mi? Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
iç ünite temizmidir ve fanları düzgün çalışıyor mu? öncelikle buna bakın bece
 
fanların çlışmıyorsa gaz basıncın az ise soğutma motorun düzenli çalışmıyorsa bunlarda bir sebebtir
 
fanları kontrol et bence
 
arkadaşlar slm.iç ünite fanı ayna gibi derler ya tertemiz.fanda devrinde güzel üflüyor.zaten bu klima az kullanılmış çin malı dayku marka.ısıtması süper.problem gaz eksik gibi geliyor sanırım.
 
arkadaşlar slm.iç ünite fanı ayna gibi derler ya tertemiz.fanda devrinde güzel üflüyor.zaten bu klima az kullanılmış çin malı dayku marka.ısıtması süper.problem gaz eksik gibi geliyor sanırım.
gaz 4eksik olunca nasıl ısıtıyor?
imkanınız varsa gaz basıncını kontrol edin.iç ünitede karlanma varsa, önce fana, evapın temizliğine ve filtre temizliğine bakılır.Onlar normalse gaza bakarsınız.fakat evoparatörün aşırı soğutması söz konusu.Yani karlanma yapması.Bu nasıl gaz eksikliğinden oluyor, aklıma yatmadı.Bana gaz normal çıkacak ta, iç ünite ısı sensöründe bir anormallik olduğu saptanacakmış gibi geliyor :)
 
karşılaştığın durum klimalarda gaz eksikliğinin belirtisidir,ilk çalıştığında karlanıp 3-5 dakika sonra kayboluyorsa önemseme fakat karlama sürekli kalıyorsa gazın eksik gaz ilavesi yapman gerekir.
dış ortam 15 -20 derece arası 3.5 bar civarı
20 -25 derece aras 4.5 bar civarı
gaz basıncını ayarlaman gerekir R 22 gazlı sistem ise kolay gelsin
 
sorun cıhazında gaz kacagı olmasından kaynaklanıyor uzun sureden berı kullanıyorsan ve bu durum yenı ortaya cıktıysa sıstemde gaz kacagı var demektır gaz takvıyesı yapmak gecıcı bır cozum bırsure sonra tekrar aynı soırunla karsılasman muhtemel
bence gaz borularında yaglama varmı bı bakmanı onerırım eyerkı yoksa bı tamırcıden yardım alırsan senın ıcın kesın cozum olur kolay gelsın........
 
arkadaşlar herkese teşekkür ederim.bilgileriniz için.
 
baz basıncını olc 4 barolması gerıkıyo
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst