klima iç sistem temizlik

husnutan

Üye
Katılım
27 Şub 2009
Mesajlar
164
Puanları
1
Yaş
54
arkadaşlar klimaların iç boru sistem temizliği için bir kimyasal varmı?bizim burda hep tıkama dediğimiz olay luyor klimalarda ,yağ tıkaması,kurum tıkamasıvb.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
azotla veya fazla işe yaramaz bir soğutkan gazla temizleyebilirsin . ama en iyi basınçlı azottur . fazla dondurmadan bas . ne tıkanık kalır ne pislik. azot pahalı dersen soğutkan gaz kullanabilirsin. oda çevreye zararı var .
 
R 11 gazı ile sistemini yıka .gazı vakum pompası ile tahliye et.azotla da son olarak temizle vakumlayıp sistemine gazını ver.
 
selam bir klimacının çok zoruna giden ve sıkıntı yaratan durum kirli soğutma sistemidir,özellikle rotary kompresör arızasında komp.yağınıda yakmaktadır,sistem temizliği dikkate alınmadan kompresör değişimi yaptığınızda evap,kondanserde ve ara bağlantı borularında kalan yanık yağ yeni kompresöre gaz ile hareket ederek komresör yağına karışarak yağın kirlenmesine neden olmakta ve yağ akışkanlığını azaltmakta ve en önemlisi kılcalda kısmı tıkanıklık oluşmakta zaman ve ekonomik kayıp yaşanmakta hatta cıhazın hurdaya atılmasına neden olmaktadır.ben sistem temizliği yaparken kondanseri ayrı evapı ayrı temizlerim bir çok soğutmacı azotla temizler veya temizlediğini iddaa eder en güzel yöntem çıkışa birvana bağlayıp önce r22 gazı likit verip arkasından azot gazı verip çıkışta ki vanayı açtığınız da sistem de ne varsa dışarı atabilirsiniz yaklaşık 18 yıldır bu işi yapıyorum en kötü sistemleri çalışır hale getirdim umarım bu yazımı okuyan meslekdaslarıma bir ışık verebildiysem ne mutlu bana herkese selam
 
sistemdeki gaz boşaltılır. vakum edilir.r11 gazı sisteme yüklenir.tekrar vakum edilir.azotla tekrar temizlik yapılır. vakum edilir.sisteme olması gereken gaz şarj edilir.sistem çalıştırılır.
 
erolbi ustacım senin tarif ettiğin yöntemi rutubet tıkanıklığında işe yarar sistemde yanan kompresörün sisteme yaymış olduğu yanık yağı temzleyemezsin..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst