klima arızası hakkında ....

antalyalii

Üye
Katılım
27 Mar 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
selamlar beko active-plasma klima arızası şöyle
soğutma yapıyor,ancak ısıtmaya geçtiğinde dış ünite kompresör devreye girmiyor ve fan dönmüyor ama iç ünitedeki fan çalışıyor fakat ısıtma yapmıyor yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden teşekkürler..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Klima dış ünitenin içerisinde bulunan 4 yollu vana valfi ısıtma- soğutmaya geçiş yapıldıgı zaman çekme yapıyormu.? Birde ısıtmaya aldıgınızdada sogutmamı yapıyor bir kontrol edermisiniz. Dış ve iç ünite termostat bulplarınıda bir kontrol et istersen .Saygılar.
 
ustalarım klima sıcakta iken iç ünite fanı dönmüyor dış ünite fanı dönüyor kompresörden tık diye bi ses geliyo yanlız gaz basmıyo soğuktayken iç ünite fanı dönüyor dış ünite fanıda dönüyo ama normal bi dış ünitenin fanı gibi değilde boşta dönüyomuş gibi dönüyo aynı şekilde soğutma yok normal üfleme yapıyor,sıcakta hiç üflemiyor anlamadım
 
dört yollu selenoide ilgili bire problem var sanırım . klımayı ısıtmaya aldığında 3 dakika kadar kendini ısıtır sonra fana yol verir.ama beklemem halindeyken kompresörün çalışıp çalışmadığından emin olmak lazımdır .kompresör devreye girmiyorsa manometre bağlayıp gaz şarjının uygunluğuna bakılır .gaz şarjı uygunsa bil ki 4 yolluda sıkıntı vardır.
 
iç ünite üzerindeki oda sensörünü değiştir,dış üniten devreye girecek,sebebi ise sensör değer değiştiriyor,elektronik karta oda sıcak bilgisi veriyor dış ünite beklemede kalıyor,sana tavsiyem arçelik servisinden orjinal sensör temin edip kullanmaktır,
kolay gelsin
 
teşekkürler deneyip en kısa sürede dönüş yapıcam saolun
 
iç ünite boru sensörü arızalı olabilir
 
kontrol kartı yanmıştır kontrol kartının üzerindeki ekipmanları kontrol edin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,554
Mesajlar
918,496
Kullanıcılar
450,552
Son üye
evseteknik

Yeni konular

Geri
Üst