Kiralık İşçi Çalıştırma

Katılım
25 Eki 2007
Mesajlar
159
Puanları
1
Yaş
55
Kiralık işçi çalıştırma İŞÇİNİN ve İş sahibi ESNAF için yararları ve zararları.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bence yararlı vasıfsız eleman 20 lira,kalfa 40 lira,usta 70 lira etli sütlü yok işi al tarif et başlarında dur yapsınlar ammmaaaaaa akşam olunca yevmiyeleri peşin öde kendin aç kalsan bile bu çok önemli...
 
selamlar...
aynı soruyu ben çalıştığım şirkete şu şekilde yöneltmiştim...
''gündelik işçi kiralamak yerine daimi işçi alsak ve işi öğretip başlarında beklemek durumunda kalmasak demiştim'' ve şirkette bu işlerden sorumlu usta başımız ise
'' bugün 3 işçi lazım iken yarın 10 işçi lazım olabiliyor... bu ihtiyacı devamlı olarak sağlamak için 10 işçi ihtiyaç anında ihtşyacımızı karşılayacak kadar işçi olması lazım... ve az işçi lazım iken onların da maaşlarını devamlı ödemek lazım ... bu ekstra gider olur ama o anki ihtşyacına göre işçi getirirsen fazla giderin olmaz '' demişti...
ayrıca zaten belirli bir süre sonra kiralıkta olsa yanınızda çalışan işçiler sabitleşiyor... örneğin bugün yer altına kablo çekilecekse o işi daha önce yaptırdığımız ve bu işe eli yatkın olan (atıyorum) ahmet usta yı çağırıyoruz ... bu da devamlı işçi gibi işi bilerek ya da anlayarak daha kolay yapıuyor...

ancak tek bir sorun var ... kliralık işçiler işlerinde çok nazlı oluyorlar... devamlı başında olmazsan işler yürümüyor ya da eksik olabiliyor ... ya da yarım saat sonra bitebilecek bir iş dahi kalsa ve eğer akşam olmuşsa yaptırmanız imkansız... yaptırırsanız da eksik oluyor ... yani rahat ayak diriyorlar ve bunun için kiralık işçi çalıştırmanın lafım ona bazı raconları var eğer bunlara uyarsanız rahat edersiniz ...

saygılarımla...
 
Kriz denilen bu güzel bahane var oldukça ve gün geçtikçe işten çıkarılma korkusuyla çalışanlar da yaşadıkça,kiralık işçi çalıştırmanın işletmeye yükten başka birşey getireceğini sanmıyorum.Nasıl mı?

Alıyorsunuz bir çırak-kalfa vb.Vereceğiniz maaş zaten asgari ücret+sigorta,7-24 bu sizin ameleniz de olacaktır,ustanız da,kalfanız da,çırağınız da.Günümüzdeki durum bundan ibaret.Maaşını alamayanları da cabası.
 
Kiralık işçi terimi herhalde yanlış anlaşılıyor. bu terimin karşılığı kiralık mühendis, kiralık tekniker, kiralık ustabaşı, kiralık muhasebeci, kiralık sekrete,...... gibi gibi uzar. Ardından şu soruyu sormak lazım "bir işyerinde kiralık olarak çalışmak sizlerde ne gibi bir duyguya neden olur?".
Bu yasa çıktıktan sonra gazetelerde kiralık 3+1 daire ilanlarının yanıdaki kiralık 2 dil bilen elektrik mühendisi aranıyor ilanına kim başvurmak ister.
Bunların hepsini kabullenebilindin diyelim. Birde bu yasanın ileride yaratabileceği soruna bakmak lazım. pek çok işyerinde kiralık olarak çalıştınız yaşlandınız çalışamıyacak hale geldiniz emekli olup ne kadar emeklilik tazminat alabileceksiniz? veya ne kadar emekli maaşı (Bu sistemde bile açlık sınırının altında)
Kısacası bu yasa tüm çalışanlar için zararlıdır.
 
KİRALIK İŞÇİ ( MODERN KÖLE), bu şekilde çalışan kişinin kıdem tazmınatı ne oluyor. bu çalışan patronu istediğinde kendi razısı sorulmadan başka bi yerde de çalıştırılacak. nitelikli iş gucu ne olacak bu şekilde.
bu bi çözümmüdür işsizliğe. bu nasıl bi mantık, birileri bunu istıyorsa bunu kabullenmek zorundamıyız. artık maaşa zam mı isteye bileceksiniz. teknisyen 1,500 lira alıyusa belli bi zaman sonunda o parayı alabilecek mi yada zam alabilecekmi iş yerinden. tabi bi işte kaç yıl çalışabilecekse. bu köleliği haklı gören arkadaşlarda var yaaa şaşırıyorummm artık. bu durum sadece patron işine yarar, patron arkadaşlar varsa, diyecek sözüm yok onlara. memur sınıfı varsa onlarada diyecek sözüm yok zaten yaslanmışlar devlet babaya.
diyecekler bu dışarda yapılıyor evet dışarda yapılan ülkeler var. ama buda o ülkelerdeki işsizliğe sebep olmuştur ucuz işçilik.
Bu ülkenin insanı bunları hak etmıyor. bi çözüm bulunacaksa bu işçiyı ezerek olmasın. insanımız öle bi hale getirilmişki kendiside uyanamıyor artık nasıl uyansınki adam asgarı ucretle ev geçindirme derdinde kirası ,mutfak masrafı, çocukların okul masrafları adamcağız sıkıntıdan şaşırmış ay sonu gelmiyor ki başların ne yaptığını ,hangi kanunların çıktığını nerden bilsin. nede olsa kendine gelemıyor bi akşam evde 2 saat oturabiliyusa oturuyu ondada malum dizilerimiz var onla uyutuluyuz zaten hiç bi Yerde bişi konuşulmuyor artık hemen suç oluyor. zamplanıyorsun. ne diyeyım Allah buyuktür. Bi gun onlarında gemileri batar. hanları yıkılır, kuru ekmek yemeye mecbur kalırlar. HELAL LOKMA YIYEN İŞÇİNİN EKMEĞİYLE OYNANMAZ.
 
Son düzenleme:
"UCUZ İŞÇİLİK = UCUZ İŞ" Atalarımızı ne güzel demiş ucuz etin yahnisi yavan olur diye. Çalıştığım fabrikada daha önceden iş yaptığını sanan usta vs lerin yaptıkları işleri görünce bunun ne derece doğru olduğunu gördüm. Maliyet hesabı yaparken fırsat maliyetini iyi hesaplamak gerek bence. (neyi tercih ederken neyi kaybettiğini) Ucuz işçiliği tercih ederken sabit işçilikten alacağı verimi yani. gerisi bence tartışmaya ve yoruma gerek kalmayan beyhude laf kalabalığıdır. sevgilerimle.
 
işçi dediğiniz bazı işçiler ise tam 13 14 yıl eğitim görmüş ancak umudunu özel sektöre vermiş kişiler bazen öyle pişman oluyorlar ki insan keşke devlet sektöründe çalışsaydım kriz derdi yok maaş sıkıntısı yok sigorta sıkıntısı yok peki bunların devletin işçilerin ne farkı var
 
lanet olsun krız denılen bu belaya gecsede mıllette rahat bır nefes alsa krız denılen bısey yok zengın zengınleşiyor var..
 
suç bizde
yöneticileri biz seçeriz ama her gelen kral olur..
yapılan hiçbir şeye ses çıkartmayız, koyun oluruz..
insanlar canlarını vermişler hak almak için biz bunları korumak için ne yapıyoruz hiçbir şey işte biz böyle kral yapıyoruz yöneticileri.
onlarda başkalarını vezir yapıyor ve bizim üzerimizden para kazanıyorlar.
bu yöneticileri biz getiriyoruz başa ama onlar hiç bir zaman bizi düşünmüyorlar
ben şunada ininmıyorum hiç bir yönetim vatan millet aşkıyla yönetime talip olmuyor orası artık bir meslek bir işyeri gibi gelen kazanır kazandırır... kaybeden hep biz...
beni yanlış anlamanızı istemem bunu akparti için yazmıyorum bu partilerin alayı böyle kim gelirse gelsin düzen bozulmaz. her parti kendi zenginini yaratır...

düzen ve düzülenlerin hikayesi bu...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,853
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst