Kendi Yaptığımız Hatalar

çok yaptık çok...şükür bişey olmadı ,inşallah kimseyede bişey olmaz.....

kızmeslek lisesine arızaya gittik(yaş 17-18 falan) ziller çalışmyor .arıza arıyoruz havalı havalı,birden dans etmeye başladım amma ne dans merdiven üstünde
sonradan anladıkki diğer arkadaş arızayı bulmuş ,bende zilleri (220v)kontrol ederkeen
hademe tenefüs zili çalmasınmı
ne hava kaldı nede bet beniz...
 
Hangi birini anlatsam ki... :D

Ama hayatımda iz bırakan iki tanesi var... Biri şu :

Meslek lisesi 3. sınıftayız. Zaten hiç sevmediğim bobinaj işimizi bitirmişiz Bülo ile birlikte. Vernikleyip frına koyduk. (Fırında bizim imalatımız... Sunta kutunun içi galvaniz saç kaplı. Donanma duyları ile 100 W ampuller var içinde...) Ben Bülo kapatmıştır diye düşündüm. O da Ardahan kapatmıştır demiş... Yarın sabah Atölyeyi ben açtım... İçeride berbat bir koku... Yavuz hoca geliyor... Fırının enerjisini kes, camları aç, bir yandan Bülo'ya söylen... Fırının kapağını açtım, motor kavrulmuş, fırın 8 olmuş... Yavuz hoca da geldi tabi...

O gün bugündür kendi işimi, kendim takip ederim... ;)
 
arkadaşlar benim yaşadığım bir anımı anlatayım sene 97 bir taziye dolayı köye gitmiştim tesadüfki köyün içme suyu pompası arızalanmıştı 50 hp motor panosu başına geçtim elimde ölçü aleti yok sıradan pense kontrol kalemi yaptığım kontrollerde arızanın kontaktöde olduğu bir kontağının geçirmediği tespit ettim nerden estiyse kapağını açıp öyle kontrol etmek istedim start vermemle birlikte kaş gözler saçların bir kısmı yandı o gün den sonra iyi bir tecrübe edindim
 
üçgen bağlanması gereken 4kw su pompa motorunu yıldız bağladığım için yanmasına sebebiyet vermiştim
 
abi bir gün ayedaş ta stajımı yapıyorum babamla beraber çalışıyoruz tabi babam şeftir bu arada yeraltı kablo cihazı ile kopuğu buluyoruz bunu sen bul dedi ben taktım abi kulakluğu başladım dolanmaya 5 dk geçti yok 0 dk geçti yok sonra dedim burası kazdılar abi adam 1,5 metre derinliğe indi birşey bulamadı o an adamın yüzündeki ifadde benim yüzümdeki ifade çok kötüydü
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
herkesin mutlaka bi anısı vardır bu meslekte. ama genelde anlatmayız. yani meslek sırrı :)). enerji altında calısmak daha kolay geliyo bizlere ama bunun sonucuna katlanmak zorunda kalmayız insallah.
 
Yıllar önce, fabrikada tesislerden birisi bakıma girmiş ve arızalardan arta kalan zamanlarda bakımcı arkadaşlara yardım olsun diye takılıyorum.Konveyörlere ait motorlar bağlanıyor.Bende birkaç tanesini bağladım ve bir sonrakine geçtim.Geçmez olayım daracık bir yer ve yere o kadar yakınki nerdeyse yüzü koyun yatarak bağlantı yapıyorum.Üstüne üstlük ışık yetrsiz hemen hemen el yordamıyla bağlıyorum.E bütün bunlara ek olarak birde renk körlüğü var !
Liseli satjer çocuklar vardı yakınlarda seslendim birisine gel bak bakalım şunun rengi ne bununki ne diye.Sevdiğimde bir çocuk, tek tek söyledi.Bağlantı bitti.Mesaim doldu ben erken çıkarım, gelen arızacı devr alır işleri.Bakımcılar devam ediyor.
Ertesi sabah Atelya mühendisi durup dururken, Topraklamadan, Sarı-Yeşilden ve Dünya standartlarından bahsetmeye başladı.sözünü kesip; bilmem nerdeki bilmem kaç nolu motor mu ? dedim.Nerden biliyosun ? diye sordu.Yoksa kasıtlı mı yanlış bağladın demezmi.
Renkleri tam göremediğimi anlatmaya çalıştım ama nafile.Meğer Fazı Toprağa, Toprağı Bobine bağlamışım.
Ogün bugündür, kimsenin duyu organlarını kullanmam !
 
arkadaslra trıfdaze ıle beslen bır salonda lambaların hepsıne 380 geldı ama devrede bır faz bır notr var bu nasıl ıs ???

lambaların tamamına 380 gelıp balast lar kavruldu lambalar patladı gıttı ıyımı !
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
makiananın oparatörüne güvenmek!işletmede çalişan herhangi bir makina sistem olabilir neolursa olsun sistemin çalişmasını oparatörden daha iyi bilmelisinki arızayı teşhis edebilesin oparatörün dediğini yaparsan yanılgıya düşer makinayı birgün durdurur dünya zarara girersin yetişmesi gereken malzemeler yetişmez sorumlusu sen olursun!
 
mrb aslında benim anılarım çok çünkü hiç ustam olmadı öğrendiklerimi ya okudum yada denedim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,958
Kullanıcılar
450,210
Son üye
İsmlll

Yeni konular

Geri
Üst