Kaynak makinesinden akım voltaj htel hız ayarı

hackaner

Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
241
Puanları
1
Arkadaşlar kaynak makinesindeki akım voltaj tel ayarı gibi bilgileri analog olarak nasıl alabilirim.0-10 v veya 4-20mA yani kaynak makinesinde üstünde ne yapılıyorsa uzaktan kontrol edilebilecek.
kaynak makinesi modeli linc feed 33-4430 CV505
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yetkisiz Lincoln elektrik kaynak makineleri tamircisi olarak o istediğin tüm parametler zaten kaynak makinesinin kontrol bordunda mevcuttur. Daha basit anlatmak gerekirse Tel hızı ve kaynak gücü potansiyometresinden istediğin yere sinyal götürebilirsiniz fakat 0.5 Watı geçmemek kaidesiyle...

Kolay gelsin....
 
ama burdaki sıkıntı kablosuz olması kablosuz olacağı için ben dokunmatik ekran rs232 ile kablosuz haberleştiricem kaynak makinesinden aldığım bilgileride bir plc ye taşıyacam plc de ise analog kart 0-10 veya 4-20 ile çalışıyor.buradan nasıl alabilirim.yoksa kablo ile almaya kalksan kendi uzatma apartı var ama kablosuz olduğu için benim sisteme adepte etmem lazım.
yani dokunmatik ekranda hem akımı hem voljı hemde tel ayarını görecem yine ekran üzerinden voltajı yükseltip alçaltabilecem tekikleyebilecem.
bununla ilgili elektrik projesi varsa veya hangi mantıkla bu bilgileri istediğim gibi alabilirim yrd olursanız çok sevinirim
 
Öncelikle Analog sinyallerini dijitale çevirip Rf den haberleştirip yeniden D-A dönşümü yaptrıman gerekyo illa PLC de analog modül kullancam diyorsan. Yada A-D dönüşümünü yapıp RF den term-serv aktarmını yaptıktan sonra dijital bilgiyi PLC ye RS232 den drekte girebilrsin. Pİsayasa böyle bi hazır modül var mı bilmiyorum ama istiyıorsanız yapabiliriz.

Kolay Gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,696
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst