Katı Madde Transfer Otomasyonu

hackaner

Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
241
Puanları
1
Arkadaşlar 5 tonluk 1 tankta un şeker vs toz şeklindeki maddeleri 5 veya 10 metre uzaklıktaki 100 kg lık 3 ara tanka şartlara bağlı birisine veya ikisine ayrı hatlardan dolum süresi 10 dakikayı geçmemeli nasıl bir sistemle aktarma yapılabilir vakumlama veya hava ile götürme vs yapılan örnekler varsa veya fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Burgulu miller var mil döndükçe ileriye itiyor.bi kere görmüştüm un fabrikasında ekinleri taşıyolardı.Galıba yanlışım yoksa adı helezyondu.öyle bişeyle olabilir belki.
 
Biz külleri pnömatik ile taşıyoruz. un içinde aynı şey söz konusu olabilir.
 
örnek uygulama varsa sevinirim.
Operatör mevcut tankın tepesindeki hazneye vardiyada 40 kg lik 80 çuval boşaltıyor. tankın tepesindeki hazneden de aşağıya helezon motorla tanka boşaltılıyor.Tabi 2 metrelik tankın tepesine merdivenle çıkıp her vardiyada 80 çuval dökmek operatör için bayağı zor oluyor.
Yani hava ile taşımak için tahmini kaç kw komprasör ve ne gibi ekipmanlar gerekir..Uygun maliyetle basit yöntemle yapılabilirmi?
 
Boşaltma istasyonundan tanka blower yardımı ile basabilirsiniz.Kullanıcağın blower için debi, basınç, taşıma kapasitesi vs. konuları hakkında üreticiden teknik destek alman gerekir.Bu tip çalışan bir sistemimiz var fakat günde 300-500 ton gibi bir kristal şekeri 15 metrelik süloya ve oradanda gideceği istasyona istek oluğu zaman basıyor.Ama buradaki verilerle kıyaslama yaparak uygun ekipman seçilmeyeceğini düşünüyorum.İstersen yinede verebilirim.Aşağıdaki linleri incelersen sana yardımcı olacağını düşünüyorum.
UKA BLOWER
DÖNER LOPLU KOMPRESÖRLER / ÜRÜNLER - AERZEN MAKINE SANAYI VE TICARET Ltd. Sti
Robuschi Blower, d_k bas1nl1 yksek debili hava kr, pnmatik ta_1ma, at1k su ar1tma
Blower | Hava Kr | Su Artma | Deirmen | Pnmatik Tama | ULV | Asfalt Distribtr
Pnomatik taşıma sistemleri(blower) | Makineler | CZ MAKİNE | czmakine.com
 
Toz malzemeleri 5-10 metreye götürmek için hava kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Emme de olsa basma da olsa uçuşur, siklon, toz tutucu vs uğraşırsınız.

Helezon veya bant kullanmanız daha akıllıca. Mevcut sistemlerdeki helezonlar da sıkışma problemi olmuyorsa helezon kullanın. 1,5 kW gibi bir motor ile helezon da bant ta işinizi görür.
 
Arkadasım densfer senın ısını gorur pınomotık nakıl sıstemı hacmının yarısını doldurup basınclandırarak nakıl yapıyor.blower motoruylada yapabılırsın ama hava kullanmak ıstemıyorum dersen elavator kullan..
 
paylaşımlar için teşekkürler arkadaşlar
 
Eğer dozajlama yapmayacaksan basit kromdan yapılmış helezon işini görecektir. İşci bulundugu zemindeki helezon besleme şutuna elindeki çuvali boşaltır. Bunu ızgaralı yapabilrsin ki olasi iş kazasını önlersin. sonra yakındaki start-sop acil stop vs. bulunan panodan çalıştırır-durdurur. Ama gıda sektöründen bahsediyorsun. Helezonun krom olmasina dikkat et bence.
 
Selamun Aleyküm
Sayın Hackaner bahsettiğiniz iş için uygun hesaplamalar yapılarak size bilgi verilmesi uygun olur ama bunun için birim madde başına havalı taşıma için ne kadar hava gerekir(basınç,debi) bilinmesi gerekir. Firmalardan bu bilgilerin alınması, verimlilik değerinin yazılması hesaplama yapmaya uygun zemin hazırlar. Havalı taşıma diğer sistemler arasında en pahalı olanı olsa gerek. Kum vb için vidalı kompreör gerekebiliyor ki vidalı kompresörün kendisi de pahalı bir ekkipman.
Sistemin resmi oturumu paylaşılmış olsa daha uygun fikirler de alabilirsiniz. Mesela çuvalı yerden kaldırıp yukarıda boşaltan basit bir vinç,hareketli depo vb sistemler...
Helezonlu taşımanın olduğu bir sistemde yükseltme işini helezon yapmasına rağmen helezona malzeme yüklemek de ayrı bir iş olarak zaman alıyordu. Herşeyi düşünmenizde fayda var.
Hayırlı günler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst