kapasitif yuk olmamasına rağmen daimi kapasitifde kalma sorunu

sinn

Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
11
Puanları
1
dün öğle saatlerinde ortalama 70-80 kw bir yük var iken 2 adet kondansatörü değiştirdim ve rg3-15cls rölede set up yapıp kadmeleri tanıtmak istemiştim fakat kademeleri tanıdıktan sonra hedef daima kapasitif tarata kaldı ve röle şönt reaktör varmış gibi davranıp onları devreye almaya çalıştı bende bu set up işlemini bir kaç sefer tekrarladım ve en soununda 5-6 kw bır yuk altında da set up yaptım fakat olmadı,, röleyi başka bir bölgedeki rg3-12cs yi çıkarıp sorun yaratan rg3-15 i takıp set up işleminden sonra gayet normal kompanze ettiğini gördüm ve rg3-12cs yide sorunlu rg3-15 ın yerıne takıp set up yaptım ama halen hedef çok gerilerde kapasitif tarafta kalmakta röle ayarlarında bır sorun yok, ve şimdi röleye set up da yapamıyorum hangi kademeyı 1 kademe gibi gösterirsem gösterim daima 1 kademe hatalı diyor ve tanıma işlemin bitirmeden yarım bırakıyor,, burda fikir vereceğiniz veya kaçırdığımı düşündüğünüz bir nokta varmı yardımcı olursanız sevinirim..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.sinn,bir çok sebep olabilir."1.kademe hatalı diyor"demişsiniz.Sadece bu cümleniz bana 1. kademeye bağladığınız kondansatörün 3 fazlı olmadığını veya üç fazdan da akım çekmediğini düşündürdü.Biliyorsunuz ki entes 1. kademeye mutlaka trifaze kondansatör bağlamayı gerektiriyor.
 
1 kademe 30 kvar trifaz ve dideger kademeleride 1 gbi gosterip denedim kabul etmiyor simdi akim trafolarini degistircem bi o kaldı

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst