kapasitif Yardım

Nacreseng

Üye
Katılım
15 Haz 2009
Mesajlar
46
Puanları
1
tesiste 1600 kva trafo var.işletme mesai saatlerinde çalışıyor daha sonra enerji harcaması yok hiç.ölçü og den.sabit 50 kvar vardı ama akım trafosundan sonra onu yakın zamanda akım trafosunun önüne dğştircem bugunlük yarın kontrol etmek için iptal ettim.fakat ben role firmasını aradım tek akım kontrollü olmaz dediler.gepa RQ-30 modeli için. şimdi voltmetreye ve akım analizörü için akım trafoları var bir adet te röle için var fazın birinde.onların çıkışını röleye irtibatlandırsam aynı zamanda çıkış alsam bir zararı olur mu.bu kapasitifi kapatmak için ne yapmam gerekli yardım eden olursa sevinirim.tek faz kontrollü suan.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
akım trafolarından aynı anda bağlarsanız röleniz hatalı değer alır ama akım trafonuz iki ayrı çıkışa sahipse sorun olmaz geçici olarak analizörün akım trafolarından kablolarını sökün komp.rölesini bağlayın kolay gelsin
 
entes analizörler kullanırsan tek bir analizör ile aktif-reaktif ve kapasitifi ölçebilirsin.
 
fikir yazan ark için tşkler.bugun kontrol ettim 50 kvar sbt cıkarınca re %16 -cap %2.5 günlük.ayı kurtarırmı bilmiyorum.bu ayın 17.kadar %9.5 reak-28 kapasitifti.günlük kullanımlar hep genelde sbt.belki biraz arta bilirçayı kurtarmak için ne yapmalıyım komple komp iptal etsem re giriyor o da ay sonu rek olmaz mı.
 
Kompanzasyonu endüktif toplamı takip ederek kapatmanız bu %2.5 i de azaltacağından faydalı olabilir, sabiti çıkarmışsınız şimdilik öyle kalsın, sayaç okunduktan sonra belki küçük bir sabit bağlamanızda fayda olabilir. Diğer taraftan aktif tüketimi artırarak biraz daha çabuk değerlerin aşağı inmesini sağlayabilirisniz, elbette işiniz bunu yapmaya müsaitse..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,150
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst